Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Audi RS5 “απογειώνεται” από την ΑΒΤ

Ελλάδα 23:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Audi RS5 “απογειώνεται” από την ΑΒΤ

ΝΕΑ

To Audi RS5 “απογειώνεται” από την ΑΒΤ

ΝΕΑ

Ο παγκοσμίως γνωστός βελτιωτικός οίκος ΑΒΤ Sportsline προσθέτει κάποιους επιπλέον ίππους στο Audi RS5, δίνοντάς του την απαραίτητη «αγριάδα», όχι ότι του έλειπε, βελτιώνοντας περισσότερο τα οδηγικά του χαρακτηριστικά, κάνοντάς το ακόμη πιο ιδιαίτερο.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ίσως ορισμένοι από εσάς να θυμάστε μία ειδική περιορισμένης παραγωγής έκδοση του γερμανικού μοντέλου, προϊόν της ABT, με τον κωδικό Audi RS5-R, που έκλεψε την παράσταση στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Τώρα, ο γερμανικός οίκος βγάζει στην παραγωγή ένα νέο βελτιωτικό πακέτο για το RS5, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από μηχανικές αλλαγές και αισθητικές.

audi-rs5-tuning-von-abt-felge-chariatis-530

Ξεκινώντας από το πρώτο, οι μηχανικοί της ABT Sportsline αναπρογραμμάτισαν τον εγκέφαλο του bi-turbo V6 κινητήρα, ενώ τοποθέτησαν νέο σύστημα ψύξης με μεγαλύτερα intercooler. Αποτέλεσμα είναι η μέγιστη ισχύ να φτάνει πλέον τους 510 ίππους (+60 σε σχέση με την έκδοση παραγωγής), με τη ροπή να αγγίζει τα 69,2 kgm (+8,0 kgm). Εκτός των βελτιώσεων στον κινητήρα, το RS5 by ABT φορά και ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, που περιλαμβάνει νέα πίσω αεροτομή και αεραγωγούς, αμφότεροι κατασκευασμένοι από carbon, ενώ δεν λείπει το νέο σύστημα εξάτμισης με τις τετραπλές ανθρακονημάτινες απολήξεις και οι ζάντες 20 ιντσών.

Advertisement

audi-rs5-tuning-von-abt-heck-chariatis-640

Τα οδικά χαρακτηριστικά του Audi RS5 έχουν βελτιωθεί, χάρη στην τοποθέτηση ρυθμιζόμενων σε ύψος ελατηρίων και αμορτισέρ της KW, καθώς και παχύτερων αντιστρεπτικών.Τέλος, στο εσωτερικό κυριαρχούν τα επανασχεδιασμένα καθίσματα και ο ανθρακονημάτινος επιλογέας.

Advertisement