Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS3 ABT με 470 ίππους

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS3 ABT με 470 ίππους

ΝΕΑ

Audi RS3 ABT με 470 ίππους

ΝΕΑ

Η ABT Sportsline αναβαθμίζει το Audi RS3, με το πακέτο απόδοσης ABT Power S, ανεβάζοντας  την δύναμή του στους 470 ίππους. Επιπλέον προσφέρει αξεσουάρ για την εσωτερική και εξωτερική του εμφάνιση καθώς και κιτ αναρτήσεων.

Advertisement
Advertisement

 

Πριν από 20 χρόνια, το Audi S3 έκανε το ντεμπούτο του ως το πιο ισχυρό Compact Audi με 210 ίππους. Προχωρώντας ένα επίπεδο πάνω η εταιρία από το Ίνγκολσταντ, παρουσίασε το RS3 (ξεκίνησε η παραγωγή του πριν από οκτώ χρόνια) φτάνοντας το στους 400 ίππους και όπως φαίνεται ο κινητήρας του, μπορεί να αποδώσει περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

Οι λάτρεις των Audi γνωρίζουν ότι το διακριτικό «S» αναφέρεται πάντοτε σε πρόσθετες μηχανικές επεμβάσεις, οι οποίες πολλαπλασιάζουν την απόδοση. Για το RS3 με το πακέτο απόδοσης «ABT Power S» οι αλλαγές αφορούν ένα intercooler και τη μονάδα ελέγχου υψηλής τεχνολογίας ABT Engine Control (AEC) με αποτέλεσμα όχι μόνο σημαντική αύξηση της ιπποδύναμης, αλλά και αύξηση της ροπής, από 480 σε 540 Nm και της τελικής ταχύτητας από τα 248 στα 283 χλμ / ώρα.

Αν θέλετε το RS3 σας να ακούγεται λίγο πιο έντονα μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σύστημα εξάτμισης ABT από ανοξείδωτο ατσάλι και απολήξεις (τέσσερις μαύρες επιχρωμιωμένες) με διάμετρο 102 mm. Το πακέτο απόδοσης ABT Power S έχει ζάντες αλουμινίου ABT ER-C 19 ιντσών σε μαύρο ματ χρώμα. Άλλες ενδιαφέρουσες εναλλακτικές προτάσεις είναι οι ζάντες αλουμινίου (μοντέλα GR και FR) 20 ιντσών και οι 19-ιντσών ER-F. Η τελευταία περιλαμβάνει την επιλογή του σφυρηλατημένου αλουμινίου με εξαιρετικά χαμηλό βάρος (μόνο 8 κιλά). Περαιτέρω βελτιώσεις στην ευελιξία του ABT Audi RS3 μπορούν να γίνουν και σε άλλους τομείς, όπως τα ελατήρια ανάρτησης ABT, την ανάρτηση τύπου coilover ABT, το κιτ χαμηλώματος και το κιτ αναβάθμισης φρένων ABT.

Advertisement

Για το εσωτερικό η ABT Sportsline προσφέρει για το RS3 μια σειρά από κομψές επιλογές βελτίωσης του χώρου με αξεσουάρ από δέρμα και ανθρακονήματα, στο ταμπλό τις ταπετσαρίες και τα καθίσματα.

Advertisement