Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi R8 V10 Plus Limited Edition: Για μόλις 44 τυχερούς

Ελλάδα 3:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi R8 V10 Plus Limited Edition: Για μόλις 44 τυχερούς

ΝΕΑ

Audi R8 V10 Plus Limited Edition: Για μόλις 44 τυχερούς

ΝΕΑ

Οι αρκετοί ανά τον κόσμο λάτρεις του Audi R8 έχουν τώρα την ευκαιρία να αποκτήσουν μία συλλεκτική έκδοση του γερμανικού supercar, η οποία θα διατεθεί σε μόλις 44 μοντέλα παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Υπεύθυνο για την δημιουργία του R8 V10 Plus Limited Edition, είναι το τμήμα Audi Sport, που δηλώνει ευθαρσώς ότι πρόκειται για την κορυφαία έκδοση στη γκάμα του συγκεκριμένου μοντέλου. Το κύριο γνώρισμα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά στην αεροδυναμική και η αύξηση της κάθετα παραγόμενης πίεσης (downforce). Υπεύθυνο για τα παραπάνω είναι το νέο πακέτο (aero kit) που εξελίχθηκε στη σήραγγα αεροδυναμικής της Audi και είναι κατασκευασμένο από CFRP, που δεν είναι άλλο από  ενισχυμένα πολυμερή με ίνες άνθρακα. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί μία μεγαλύτερων διαστάσεων πίσω πτέρυγα, αλλά και διαχύτης. Επίσης διαθέτει, μεγαλύτερους αεραγωγούς, τροχούς 20 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, καθώς και εμπρός/πίσω κεραμικούς δίσκους.

audi-r8-v10-plus-limited-edition-performance-parts-2-chariatis-530

Όλες αυτές οι αλλαγές συμβάλλουν στο γεγονός η κάθετη πίεση να φτάνει τα 250 kg στην τελική ταχύτητα των 330 km/h, που σημαίνει αύξηση 100 kg σε σχέση με την απλή έκδοση V10 Plus. Επίσης, να σημειώσουμε ότι στα 150 km/h η πίεση που ασκείται είναι 52 kg. Στο εσωτερικό, κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα από δέρμα Nappa, το επενδυμένο με alcantara τιμόνι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα MMI. Τέλος, κάτω από το πίσω καπό βρίσκουμε τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 5,2 λίτρων με απόδοση 610 ίππων, που δίνει εκπληκτικές επιδόσεις (0-100 km/h σε 3,2”, τελική 330 km/h).

Advertisement

audi-r8-v10-plus-limited-edition-performance-parts-3-chariatis-640