Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q8: Οσονούπω η νέα ναυαρχίδα της φίρμας (vid)

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q8: Οσονούπω η νέα ναυαρχίδα της φίρμας (vid)

ΝΕΑ

Audi Q8: Οσονούπω η νέα ναυαρχίδα της φίρμας (vid)

ΝΕΑ

To ολοκαίνουργιο SUV μοντέλο της Audi είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούνιο, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Βασικά χαρακτηριστικά του είναι η κορυφαία πολυτέλεια και η πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών που θα προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η Audi τιτλοφορεί το Q8 ως «το νέο πρόσωπο της οικογένειας Q». Πρόκειται για το πρώτο πραγματικό SUV με κουπέ σχεδίαση της γερμανικής φίρμας, ενώ όπως είναι φυσιολογικό, θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MLB EVO, που χρησιμοποιείται και σε άλλα μοντέλα του Γκρουπ, όπως τις Bentley Bentayga και Lamborghini Urus.

audi-q8-concept (2)-chariatis-530

Με βάση τις πληροφορίες που μας έρχονται από τα κεντρικά της Audi, το Q8 θα διαθέτει μοναδικά στοιχεία, όπως ζάντες αλουμινίου 23 ιντσών και κεραμικά φρένα, ενώ στο εσωτερικό υιοθετείται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (Virtual Audi Cockpit) των 12,3 ιντσών. Η νέα ρύθμιση θα δώσει στο συγκεκριμένο μοντέλο ακόμα περισσότερη λειτουργικότητα, με μια νέα «ιδέα ελέγχου και απεικόνισης», η οποία θα αντικαταστήσει ένα πλήθος κουμπιών με ψηφιακές οθόνες αφής.

Advertisement

audi-q8-concept (1)-chariatis-640

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, το Audi Q8 θα ξεκινά με τον TFSI των 2,0 λίτρων και 265 ίππων. Από εκεί και πάνω θα υπάρχουν οι γνωστοί V6 βενζίνης και πετρελαίου της Audi. Ο προγραμματισμός πάντως περιλαμβάνει και μια plug-in υβριδική έκδοση με συνδυαστική ισχύ 450 ίππων και ροπή 71,4 kgm, ενώ με καθαρά ηλεκτρική κίνηση η αυτονομία θα φτάνει τα 60 km. Η κορυφαία έκδοση παραγωγής, όπως η RS Q8, πιθανότατα να χρησιμοποιεί τον ίδιο biturbo 4,0 λίτρων V8 που τοποθετείται στη Lamborghini Urus, των 650 ίππων και 86,6 kgm.

Advertisement

Παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο: