Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q8: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi Q8: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες

ΝΕΑ

Audi Q8: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες

ΝΕΑ

Η Audi παρουσιάζει το νέο της SUV μοντέλο, με την κωδική ονομασία Q8, δίνοντας μία διαφορετική νότα στην κατηγορία, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αισθητική του αμαξώματος, ενώ σύμφωνα με την φίρμα εκφράζει τη σπορ φιλοσοφία, ενσωματωμένη σε «εκτός δρόμου» περίβλημα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Κοιτώντας τις πρώτες επίσημες εικόνες, παρατηρούμε ότι το νέο Q8 διαθέτει αρκετά κοινά στοιχεία με τα υπόλοιπα μοντέλα της Audi, όπως την εμπρός γρίλια Singleframe με τα χρωμιωμένα πτερύγια, ενώ ξεχωρίζουν τα φώτα LED, τεχνολογίας laser και οι πλαϊνοί αεραγωγοί. Ο σπορ σχεδιασμός γίνεται ορατός κυρίως από το πλάι, με την γραμμή της οροφής να είναι χαμηλή προς το χαμήλωμά της, δίνοντας μία κουπέ αίσθηση, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχεί η αεροτομή οροφής.

audiq87-chariatis-530

Στο εσωτερικό, οι Γερμανοί κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σοβαρή και δίχως περιττά κουμπιά καμπίνα στην οποία κυριαρχούν δύο οθόνες αφής, με την σημαντικότερη να είναι 12,3 ίντσες. Φυσικά, το «παρών» δίνει και η νεότερη γενιά του πολυσυστήματος επικοινωνίας, διασύνδεσης και ψυχαγωγίας, MMI, ένα flat-bottomed τιμόνι και καθίσματα με δερμάτινες επενδύσεις. Επίσης, να αναφέρουμε ότι οι πίσω επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ξεχωριστό σύστημα κλιματισμού, με το χώρο αποσκευών να φτάνει τα 605 λίτρα.

Advertisement

audiq83-chariatis-640

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το νέο Audi Q8 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την πετρελαιοκίνητη 3.0 TDI V6 και την 3.0 TSI V6, που αποδίδουν 231 και 286 ίππους και αντίστοιχα 340 ίππους για τη δεύτερη.

Advertisement