Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q2: Haute Couture

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q2: Haute Couture

ΝΕΑ

Audi Q2: Haute Couture

ΝΕΑ

Ο δυναμικός και πολυτάλαντος χαρακτήρας μιας γυναίκας βρίσκει την απόλυτη έκφραση στο Audi Q2.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο για τη γυναίκα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και η προσέγγισή της προς αυτό είναι εξίσου μοναδική. Η γυναίκα βλέπει μέσα από το αυτοκίνητο την ομορφιά, την κομψότητα και την ελευθερία και δε θα άλλαζε με τίποτα τα συναισθήματα που αποκομίζει από μια νυχτερινή βόλτα στο κέντρο της πόλης, μια εκδρομή στο βουνό και τη θάλασσα ή ένα μακρινό ταξίδι.

Ωστόσο, ακόμα και στη σκληρή καθημερινότητα η γυναίκα ξέρει να εκτιμάει την πρακτικότητα ενός οχήματος που φέρνει αποτελεσματικά εις πέρας όλες τις απαιτητικές μετακινήσεις με ασφάλεια και στυλ. Άλλωστε, όπως έχει πει η διάσημη συντάκτρια αυτοκινήτου Marta Garcia, «…το αυτοκίνητο είναι μια ζωντανή σχέση γεμάτη συναισθήματα».

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που προσεγγίζει ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τη φιλοσοφία της γυναίκας προς το αυτοκίνητο είναι το Audi Q2.

Το μοναδικό SUV της γερμανικής μάρκας έχει έναν έντονο χαρακτήρα ο οποίος συνδυάζει την κομψότητα με τον δυναμισμό, το νεανικό με το προκλητικό, την πολυτέλεια με την πρακτικότητα. Όλα αυτά συναντάνε ιδανικά τα θέλω μιας γυναίκας η οποία θέλει μεν να ξεχωρίζει, αλλά ταυτόχρονα θέλει να έχει τη μέγιστη χρηστικότητα στο αυτοκίνητό της.

Το Audi Q2 είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα της εταιρείας ακολουθώντας τα μοτίβα που έχει ενστερνιστεί η μάρκα στη σύγχρονη εποχή.

Advertisement

Ίσως, το πιο χαρακτηριστικό σημείο του Q2 είναι η οκταγωνική μάρκα Singleframe, σήμα κατατεθέν των SUV της Audi, η οποία συμπληρώνεται από τα δυναμικά φωτιστικά σώματα και τις έντονες γωνίες και καμπύλες. Οι διαστάσεις του είναι μαζεμένες, ενώ η Audi έχει δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα χρωματικών επιλογών για να καλύψει τις ανάγκες του απαιτητικού γυναικείου πληθυσμού.

Advertisement

Αυτό που θα εκτιμήσει άμεσα μια γυναίκα στο Q2 είναι το πολυτελές εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τα ποιοτικά υλικά, η άνετη θέση οδήγησης και οι άφθονοι χώροι χαρίζουν μια αγχολυτική εμπειρία μετακίνησης στη γυναίκα.

Ταυτόχρονα, ο διάκοσμος είναι high-tech με μεγάλες οθόνες και σύγχρονο σύστημα συνδεσιμότητας.

Με πλούσια γκάμα σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης είναι στην υπηρεσία της οδηγού βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη της ασφάλειας.

Advertisement

Συστήματα, όπως το Audi Pre Sense που χρησιμοποιεί ραντάρ παρακολούθησης και προειδοποιήσει την οδηγό για επικείμενες συγκρούσεις με άλλα οχήματα, πεζούς ή ποδηλάτες, είναι μόνο ένα από τα πολλά που θα βρει κανείς στο Q2.

Το Audi Virtual Cockpit είναι επίσης ένα σημαντικό «εργαλείο» απόλυτου ελέγχου για τη γυναίκα, ενώ το cruise control, το adaptive cruise assist και το πακέτο park assist, με αισθητήρες στάθμευσης εμπρός-πίσω και κάμερα οπισθοπορείας, κάνουν τη γυναίκα να ξεγνοιάσει.

Ακόμα ένα σύστημα που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα η γυναίκα οδηγός είναι το προοδευτικό τιμόνι (progressive steering), το οποίο γίνεται όλο και πιο άμεσο όσο ο οδηγός περιστρέφει το τιμόνι. Εξασφαλίζει έτσι εξαιρετικό χειρισμό κατά τους ελιγμούς και εξαιρετική εμπειρία οδήγησης σε δρόμους με στροφές. Η Audi έχει φροντίσει ώστε το Q2 να είναι ένα μοντέλο με κορυφαία οδηγική συμπεριφορά.

Όσο για τους κινητήρες, το Q2 είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από 110 έως και 150 ίππους. Το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic διπλού συμπλέκτη, το οποίο έχει εξελιχθεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προσφέρει αποτελεσματικότητα και μέγιστη απόδοση.

Το Q2 προσφέρεται σε 3 επίπεδα εξοπλισμού: comfort, advanced και την κορυφαία έκδοση S line. Η τιμή του ξεκινάει από τις 26.500 ευρώ για τον κινητήρα 30 TFSI με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Δε χωράει αμφιβολία ότι το Audi Q2 εκφράζει απόλυτα τον δυναμισμό, την κομψότητα και τον πολυτάλαντο χαρακτήρα μιας γυναίκας έχοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν ερωτεύσιμο.