Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: νέας γενιάς 2.0 TFSI για το νέο A4

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi: νέας γενιάς 2.0 TFSI για το νέο A4

ΝΕΑ

Audi: νέας γενιάς 2.0 TFSI για το νέο A4

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τον νέας γενιάς 4κύλινδρο δίλιτρο TFSI, που θα αποδίδει 190 PS και θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο νέο Α4.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Πρόσφατα η BMW 3 ανανεώθηκε, η Mercedes-Benz C-Class κυκλοφορεί εδώ και κάποιους μήνες, ενώ το Volvo S60 θα παρουσιαστεί από το επόμενο έτος. Έτσι, η Audi οφείλει να προετοιμάσει το έδαφος για το ολοκαίνουργιο και ανταγωνιστικό Α4, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας θα είναι πιο σύγχρονο και αποδοτικό από κάθε άλλη φορά.

Μία σημαντική βελτίωση θα είναι η μείωση του βάρους του σασί έως 140 kg, γεγονός που θα ωφελήσει τον τομέα των ρύπων και της κατανάλωσης. Ενδεικτικά, ο νέος 2.0 TFSI που αποδίδει 190 PS και 32,6 kgm θα έχει μέση τυποποιημένη μόλις στα 5 lt/100 km με την Audi να ισχυρίζεται πως πρόκειται για το αποδοτικότερο δίλιτρο βενζινοκινητήρα του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί περαιτέρω στοιχεία πέρα του ότι θα υπάρχουν διπλά μπεκ ανά κύλινδρο (ένα άμεσου ψεκασμού και ένα στον αυλό εισαγωγής) καθώς και το σύστημα μεταβλητής βύθισης των βαλβίδων (το γνωστό Valvelift). Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr!