Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Η Audi μας προϊδεάζει για το νέο Q8

Ελλάδα 7:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Audi μας προϊδεάζει για το νέο Q8

AUDI

Η Audi μας προϊδεάζει για το νέο Q8

AUDI

H γερμανική εταιρεία δημοσίευσε δύο teaser εικόνες ενός νέου concept που θα παρουσιάσει στην έκθεση του Ντιτρόιτ, δίνοντάς μας ουσιαστικά μια πρόγευση για το πώς θα είναι το επερχόμενο Q8.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Οι προθέσεις της Audi είναι γνωστές εδώ και καιρό. Το Q8 θα επεκτείνει την γκάμα της εταιρείας προς τα πάνω, σε μία κατηγορία που δεν είχε κάποιον εκπρόσωπο έως τώρα, αυτή των μεγάλων κουπέ SUV. Το μοντέλο θα βγει στις εκθέσεις στις αρχές του 2019 και σκοπό έχει να ανταγωνιστεί τις Mercedes GLE και BMW X6. Ουσιαστικά θα βασίζεται στο υπάρχον Q7, όμως θα διαφοροποιείται με τη κουπέ σχεδίασή του. Επίσης, θα είναι αποκλειστικά 5θέσιο και μικρότερο σε μήκος από το Q7.

Advertisement
Advertisement

To Q8 concept θα παρουσιαστεί στην Έκθεση του Ντιτρόιτ, σε λιγότερο από 3 εβδομάδες, και όπως μπορούμε να δούμε από τις teaser εικόνες, διαθέτει μεγάλη μάσκα & μακρόστενα φωτιστικά σώματα, ενώ το κουπέ τελείωμα της οροφής διαμορφώνει μια αρκετά δυναμική εικόνα. Σε τεχνικό επίπεδο, το μοντέλο παραγωγής θα λάβει όλη τη νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης & ντίζελ της Audi, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και ισχυρές εκδόσεις με μεγάλη ιπποδύναμη. Στα πρότυπα του SQ7, η μελλοντική αντίστοιχη έκδοση του Q8 θα έχει απόδοση πάνω από 400 άλογα, ενώ οι φήμες αναφέρουν ότι η Audi θα λανσάρει ηλεκτρική έκδοση, αλλά και μια πιο extreme με 600 ίππους περίπου (RS Q8).