Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Ηλεκτρικά για τον πελάτη όχι για τις νόρμες

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Ηλεκτρικά για τον πελάτη όχι για τις νόρμες

ΝΕΑ

Audi: Ηλεκτρικά για τον πελάτη όχι για τις νόρμες

ΝΕΑ

Η Audi ισχυρίζεται ότι ο κινητήριος μοχλός του επερχόμενου στόλου ηλεκτρικών οχημάτων είναι η ζήτηση των πελατών και όχι οι αυστηρές απαιτήσεις εκπομπών ρύπων που επιβάλλονται σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίασης του νέου SUV στο Σαν Φρανσίσκο, ο επικεφαλής μάρκετινγκ προϊόντων στην Audi, Fermin Soniera Santos, δήλωσε κατηγορηματικά πως τα EV της μάρκας είναι “καθοδηγούμενα από την αγορά”.

“Φυσικά, οι κανονισμοί πιέζουν ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία και η ηλεκτροκίνηση είναι μια συνολική λύση, η ταχύτητα όμως με την οποία μπήκε στη ζωή μας είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση της αγοράς. Ο πελάτης δεν νοιάζεται τόσο για τους κανονισμούς, θα αγοράσει το αυτοκίνητο εάν είναι ανταγωνιστικό”, συμπλήρωσε. Παρόλο που η Audi αρέσει στον κόσμο να πρωτοπορεί, από την πλευρά μας δεν είμαστε τόσο πεπεισμένοι. Στην πραγματικότητα, η BMW ανέφερε με αβέβαιο τρόπο στη Γενεύη ότι η επερχόμενη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της κατασκευάστηκε ως απάντηση στις απαιτήσεις των νέων κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων και όχι επειδή οι πελάτες της το απαιτούν.

Advertisement
Advertisement

Παρ ‘όλα αυτά, ο Γερμανός κατασκευαστής είναι πολύ σίγουρος για το e-tron SUV και πιστεύει ότι έχει τη μαζική έκκληση ενός οχήματος να πουλήσει αρκετά. “Πρέπει να είναι καθοδηγούμενο από την αγορά, είμαστε πολύ σίγουροι ότι το e-tron θα ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες των πελατών, αλλά και σε επίπεδο πωλήσεων για την φίρμα. Στην Audi, δεν κάνουμε EV λόγω των κανονισμών για το CO2, κάνουμε EV επειδή ο πελάτης θέλει να το αγοράσει”. Λίγο μετά την πρεμιέρα του e-tron SUV, ο κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2025 θα έχει 12 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στη γκάμα. Τα ηλεκτροκίνητα αναμένεται προσεχώς να καλύψουν το ένα τρίτο περίπου των πωλήσεων της Audi.

Audi-e-tron-suv-tsiro-640