Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αudi: Έρχεται το μικρό e-tron στη Γενεύη

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αudi: Έρχεται το μικρό e-tron στη Γενεύη

Mobility

Αudi: Έρχεται το μικρό e-tron στη Γενεύη

Mobility

Ένα ακόμα μέλος θα προσθέσει στην οικογένεια e-tron η Audi καθώς στην έκθεση της Γενεύης αναμένεται να παρουσιάσει ένα μικρό ηλεκτρικό SUV.

Advertisement
Advertisement

Μετά το μεγάλο e-tron SUV που θα κοντραριστεί με το Tesla Model X, την Jaquar I-Pace και την Mercedes EQC η Audi φαίνεται πως στοχεύει σε ένα σαφώς πιο εμπορικό κομμάτι της αγοράς φιλοδοξώντας να είναι από τις πρώτες που θα προσφέρει ένα προϊόν το οποία θα φέρνει την ηλεκτροκίνηση σε μια από τις πιο καυτές κατηγορίες. Πρακτικά μιλάμε για ένα ηλεκτρικό δίδυμο μοντέλο του νέου Q3 με σχεδόν ταυτόσημες διαστάσεις ενώ φυσικά θα ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία που βλέπουμε στα νέα μοντέλα της Audi.

Το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV θα είναι το πρώτο Audi που θα χρησιμοποιεί τη νέα ειδικά εξελιγμένη για ηλεκτρικά μοντέλα πλατφόρμα MEB του ομίλου VW και όπως όλα δείχνουν θα είναι και το πρώτο SUV του ομίλου που θα βασίζεται σε αυτή. Θυμίζουμε πως η MEB έχει τη λογική skateboard γεγονός που σημαίνει πως οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στην επιφάνεια του πατώματος ενώ ο μικρός ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται πίσω και στις τετρακίνητες εκδόσεις και υπάρχει και ένας δεύτερος μπροστά. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του είναι η χωροταξική ευρυχωρία οπότε αν και οι εξωτερικές διαστάσεις είναι αντίστοιχες του Q3 οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές θα είναι ανάλογοι του Q5.

Πάντως ακόμα η Audi δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της σε ότι αφορά την εσωτερική σχεδίαση αλλά και το σύστημα infotainment που θα έχει το νέο μοντέλο καθώς η ΜΕΒ αναμένεται να έχει μια σαφώς διαφορετική και πιο high-tech προσέγγιση σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα. Το νέο μοντέλο όπως και όλα όσα θα βασίζονται στην MEB αναμένεται πως θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις με διαφορετική χωρητικότητα μπαταρίας. Η βασική έκδοση θα έχει πιθανότατα μπαταρία 48kWh με αυτονομία της τάξης των 320 χιλιομέτρων ενώ οι μεγαλύτερες θα έχουν μπαταρία 60 και 80kWh με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Πάντως εκτός από το μικρό e-tron SUV η Audi έχει προγραμματίσει την παρουσίαση 12 συνολικά ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement