Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi e-tron: Με 360 άλογα το ηλεκτρικό SUV (vid)

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi e-tron: Με 360 άλογα το ηλεκτρικό SUV (vid)

ΝΕΑ

Audi e-tron: Με 360 άλογα το ηλεκτρικό SUV (vid)

ΝΕΑ

Η Audi, λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη πρεμιέρα του ηλεκτρικού της SUV μοντέλου e-tron, που αναμένεται να αποκαλυφθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, μας δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Καταρχήν ο χρόνος για την επίτευξη του 0-100 km/h θα είναι κάτω από έξι δευτερόλεπτα, χάρη στην συνολική απόδοση των δύο ηλεκτροκινητήρων που θα φτάνουν τους 360 ίππους, με τη ροπή να αγγίζει τα 57,2 kgm. Χάρη στην απουσία τριβών, η επιτάχυνση θα είναι άμεση, ανεξαρτήτως ταχύτητας. Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι στην επιλογή Sport αυξάνεται τόσο η ισχύς, στους 408 ίππους, όσο και η ροπή που ξεπερνά τα 67,6 kgm.

audi-e-tron-suv-performance-specs-released_14-chariatis-640

H «καρδιά» της ενέργειας για τους ηλεκτροκινητήρες είναι η μπαταρία ιόντων λιθίου των 95 kWh, που σε συνεργασία με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας τριών λειτουργιών που φροντίζει για την επιπλέον φόρτισή της, εξασφαλίζει σε πλήρη φόρτιση συνολική αυτονομία 400 km, που απέναντι στους άμεσους ανταγωνιστές του (Tesla Model X και Jaguar I-Pace) μειονεκτεί με το πρώτο να έχει αυτονομία 474 km και το δεύτερο 480 km.

Advertisement

audi-e-tron-suv-performance-specs-released_32-chariatis-640

Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας έχει δοκιμαστεί κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όπως το φημισμένο Pikes Peak. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 31 km της κατηφορικής διαδρομής, το ηλεκτρικό SUV τροφοδοτεί, μέσω του συστήματος ανάκτησης, σε τέτοιο βαθμό την μπαταρία, ώστε να μπορεί να καλύψει περίπου την ίδια απόσταση και πάλι. Το πρωτότυπο Audi e-tron ανακτά ενέργεια με ροπή έως 30,6 kgm και 220 kW ηλεκτρική ισχύ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό πάνω από το 70% της ενέργειας εισόδου.

Advertisement

Δείτε το παρακάτω βίντεο από τις δοκιμασίες του νέου γερμανικού SUV στα βουνά του Κολοράντο: