ΝΕΑ

To Audi E-Tron μας αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Audi E-Tron μας αποκαλύπτει το εσωτερικό του

ΝΕΑ

To Audi E-Tron μας αποκαλύπτει το εσωτερικό του

ΝΕΑ

Με άγνωστη ακόμα την ημερομηνία της επίσημης πρεμιέρας του, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Audi E-Tron μας αποκαλύπτει το hi-tech εσωτερικό του, το οποίο έστω και εάν ακόμα δεν έχει πάρει την τελική έγκριση από την γερμανική φίρμα, πιθανότατα να παραμείνει απαράλλαχτο.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα κύρια γνωρίσματα της σχεδίασης του E-Tron είναι η απουσία των συμβατικών πλευρικών καθρεπτών, καθώς έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, που η Audi τους περιγράφει ως «virtual mirrors» και είναι τοποθετημένοι στο εσωτερικό των θυρών. Βέβαια ο οδηγός θα χρειαστεί λίγο χρόνο επιπλέον για να συνηθίσει τις οθόνες 7 ιντσών, τεχνολογίας OLED, που αντικαθιστούν τους καθρέπτες, αλλά παρέχουν αρκετά πλεονεκτήματα, όπως την μεγέθυνση ή σμίκρυνση των αντικειμένων, ανάλογα τις απαιτήσεις ή τις τρεις προγραμματισμένες ρυθμίσεις που προσαρμόζουν τους εικονικούς καθρέφτες στη στάθμευση, στροφή και οδήγηση σε αυτοκινητοδρόμους.

audi-e-tron-in-copenhagen-chariatis-530

Οι δύο OLED έχουν αυξήσει τον συνολικό αριθμό των οθονών σε πέντε, αν συμπεριλάβουμε τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, το σύστημα ψυχαγωγίας και την οθόνη αφής που είναι τοποθετημένη κάτω στην κεντρική κονσόλα για τις ρυθμίσεις ελέγχου του κλιματιστικού.

Advertisement

audi-e-tron-in-copenhagen (2)-chariatis-640

Κάτω από το καπό του Audi E-Tron θα βρίσκεται ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων που θα παράγουν συνολική ισχύ 355 ίππων, χαρίζοντας και τις ανάλογες επιδόσεις (0-100 km/h σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 200 km/h). Ο οδηγός θα έχει επίσης τη δυνατότητα να αυξήσει την ισχύ στους 402 ίππους, με τη χρήση Sport στο αυτόματο κιβώτιο. Το ηλεκτρικό Audi,  που θα συναρμολογείται στο Βέλγιο, θα διαθέτει επίσης μπαταρία 95 kWh που θα προσφέρει, βάση του νέου τρόπου μέτρησης WLTP, αυτονομία 400 km. Σε ότι αφορά την φόρτιση, χάρη στον ταχυφορτιστή των 150 kW, για το πλήρες «γέμισμα» των μπαταριών θα χρειάζονται μόλις 30 λεπτά, ενώ σε οικιακό ρεύμα ο χρόνος φτάνει τις 8 ½ ώρες.

Advertisement