Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi e-tron GT θα φορτίζει σε μόλις 12 λεπτά

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi e-tron GT θα φορτίζει σε μόλις 12 λεπτά

ΝΕΑ

Το Audi e-tron GT θα φορτίζει σε μόλις 12 λεπτά

ΝΕΑ

Το μελλοντικό e-tron GT θα είναι το πρώτο Audi που θα υποστηρίζει φόρτιση 350 kW με αποτέλεσμα να μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε μόλις 12 λεπτά.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το e-tron GT θα είναι ένα πολυτελές σπορ σεντάν που θα αποτελεί άμεσο αντίπαλο του Tesla S και μια φθηνότερη εναλλακτική της Porsche Taycan. Το ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται το 2020 και η δυνατότητα φόρτισης με ταχυφορτιστή 350 kW σημαίνει πως θα μπορεί να μπορεί να φθάσει το 80% της συνολικής χωρητικότητας της μπαταρίας σε μόλις 12 λεπτά. Πρόκειται για μια σημαντική μείωση σε σχέση με τα 30 λεπτά που χρειάζεται το νέο e-tron SUV που υποστηρίζει φόρτιση 150 kW.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των μοντέλων e-tron, Johannes Eckstein, η σημερινή τεχνολογία μπαταριών δεν μπορεί να υποστηρίξει ακόμα την παροχή που έχουν οι ταχυφορτιστές 350 kW.

Small-Audi-e-tron-GT-prototype-4248345654harpi640

Advertisement
Advertisement

Όμως αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει πολύ σύντομα καθώς τα βήματα που γίνονται σε αυτόν τον τομέα είναι αλματώδη. Η έρευνα έχει επικεντρωθεί στην αύξηση της χωρητικότητας των μπαταριών προκειμένου να αυξηθεί η αυτονομία αλλά ταυτόχρονα αντίστοιχα σημαντικές είναι και οι εξελίξεις που αφορούν την μείωση του χρόνου φόρτισης ο οποίος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την χρηστικότητα των ηλεκτρικών μοντέλων.

Η Audi μέσω του ομίλου VW είναι μέλος της κοινοπραξίας IΟΝΙΤΥ η οποία έχει σαν σκοπό την δημιουργία ενός δικτύου σταθμών φόρτισης σε όλο το μήκος των ευρωπαϊκών αυτοκινητόδρομων. Οι ταχυφορτιστές της IONITY που ήδη έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται θα έχουν προδιαγραφές για παροχή έως τα 350 kW.

Small-Audi-e-tron-GT-prototype-4248345654harpi640_1

Advertisement

 

 

Advertisement