Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi E-Tron Concept με 775 ίππους!

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi E-Tron Concept με 775 ίππους!

ΝΕΑ

Audi E-Tron Concept με 775 ίππους!

ΝΕΑ

Η Audi παρουσίασε το ολοκαίνουργιο E-tron ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε το αποκαλούμενο “Mission Zero” προκειμένου να tesάρει δύο από τα επερχόμενα ηλεκτρικά οχήματα που πρόκειται να φέρει στη ζωή το προσεχές μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Πρώτα απ ‘όλα, η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε μια σκοτεινή εικόνα teaser που δείχνει ένα συμπαγές ηλεκτρικό crossover. Η εικόνα δεν είναι πολύ αποκαλυπτική, αλλά δείχνει ότι το επερχόμενο πρωτότυπο θα έχει μια προεξέχουσα μάσκα και μεγάλες εισαγωγές αέρα. Μπορούμε επίσης να διακρίνουμε λεπτούς προβολείς, μεγάλους τροχούς αλλά και ισχυρή γραμμή στους ώμους. Λίγα έγιναν γνωστά για το συγκεκριμένο μοντέλο, ωστόσο, ο επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της Audi, Andreas Mindt, ανέφερε ότι το πρωτότυπο θα δημιουργήσει ένα μοντέλο παραγωγής που προορίζεται να πουλά περισσότερο από τα E-tron και E-tron GT. Ο Mindt υπονόησε πως το crossover θα πατήσει στην πλατφόρμα MEB η οποία αναμένεται να στηρίξει μια σειρά από επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα όπως είναι εν αρχή το hatchback της Volkswagen, το ID.

Audi-pb18-e-tron-sportback-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία του νέου πρωτότυπου υπολογίζεται περίπου στα 300 km. Εκτός από το συγκεκριμένο πρωτότυπο, ο Mindt επιβεβαίωσε ότι το E-tron Sportback Concept θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Το μοντέλο αναμένεται να χρησιμοποιήσει το ίδιο σύστημα κίνησης με το E-tron το οποίο διαθέτει ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου 95 kWh που τροφοδοτεί δύο ηλεκτρικούς κινητήρες οι οποίοι αναπτύσσουν συνδυασμένη ισχύ μέχρι 407 PS και 664 Nm ροπής. Αυτό επιτρέπει στο crossover να επιταχύνει από 0- 100 km/h σε μόλις 5,7 sec, με αυτονομία 417 km στον κύκλο WLTP.

Μεγαλύτερη εντύπωση φυσικά προκαλεί το hypercar της σειράς. Το μοντέλο παραγωγής θα έχει λεπτούς προβολείς, πλευρικές κάμερες σε ρόλο καθρεπτών και μια σπορ οροφή που αντανακλά σε ότι βλέπουμε στα A5 και A7 Sportback. Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Bram Schot, επιβεβαίωσε ότι το PB18 E-tron θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή. Μόνο 50 μονάδες θα κατασκευαστούν, αλλά λίγα άλλα είναι γνωστά για το αυτοκίνητο σε αυτό το σημείο. Το πρωτότυπο έκανε ντεμπούτο στο περσινό Pebble Beach Concours d’Elegance, υιοθετώντας μια μπαταρία στερεάς κατάστασης και τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες οι οποίοι θα μπορούσαν να παράγουν έως 775 PS με ροπή 830 Nm. Αυτό θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 km/h σε κάτι παραπάνω από δύο δευτερόλεπτα.

Audi-pb18-e-tron-concept-tsiro-640