Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi A1 ABT με 240 ίππους

Ελλάδα 9:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi A1 ABT με 240 ίππους

ΝΕΑ

Audi A1 ABT με 240 ίππους

ΝΕΑ

Το μικρό Α1 μετά τις περιποιήσεις του οίκου ABT, απέκτησε 240 ίππους και περισσότερη ροπή από το θρυλικό Sport Quattro.

Advertisement
Advertisement

 

Οι χαρακτηριστικές τρεις εισαγωγές αέρα, το μικρό μεταξόνιο, ο υπερσυμπιεστής και μια μεγάλη οδηγική απόλαυση. Οι οπαδοί της Audi σίγουρα μετά από αυτήν την περιγραφή σκέφτονται το θρυλικό Sport Quattro από την εποχή των Group B του 1984/1985. Όμως θυμηθείτε πως το αυτοκίνητο αυτό ήταν… απρόσιτο αφού μόλις 214 κατασκευάστηκαν. Μην ανησυχείτε υπάρχει μια εναλλακτική λύση. Μιλάμε για τη δεύτερη γενιά του Audi A1, την οποία αναβαθμίζει η ABT Sportsline.

Advertisement
Advertisement

Η αρχή γίνεται με το μοτέρ TFSI, του οποίου, η ABT Power Line, αυξάνει την δύναμη από τους 200 στους 240 ίππους. Δηλαδή ένα 20%. Αυτό επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση του ABT Engine Control, της μονάδας ελέγχου. Η μέγιστη ροπή αυξάνεται από 320 σε 360 Nm ξεπερνώντας ακόμη και το πρότυπο αγωνιστικό Sport Quattro.

H αναβάθμιση των επιδόσεων, δεν είναι όμως η μοναδική αλλαγή, καθώς υπάρχουν και κάποιες μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις στην ανάρτηση. Τα ελατήρια ABT Sport Line μειώνουν το ύψος από 25 έως 30 χιλιοστά και δίνουν εκτός από περισσότερο έντονη και sportive οδική συμπεριφορά, μία δυναμική εμφάνιση. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν με την εργοστασιακή ανάρτηση της Audi ή με το εργοστασιακά τοποθετημένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου αμορτισέρ.

Advertisement

Μια επιλογή η οποία αλλάζει την εμφάνιση (βοηθά και στην οδική συμπεριφορά) είναι οι ολοκαίνουργιες ζάντες αλουμινίου ABT SPORT GR 18 ιντσών για το A1. Είναι διαθέσιμες σε δύο παραλλαγές: Ματ μαύρο και γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Οι δύο τύποι τροχών διαθέτουν δέκα ακτίνες, οι οποίες είναι κοντά στο χείλος της στεφάνης και έχουν ένα έντονο σχήμα που δεν περνά απαρατήρητο. Οι ζάντες μπορούν να τοποθετηθούν στο A1 ξεχωριστά, χωρίς τις μηχανικές αναβαθμίσεις ή τις τροποποιήσεις της ανάρτησης. Όμως ο οίκος ABT δεν μένει σε αυτές τις αλλαγές και ετοιμάζει το Project car «Audi A1 1 of 1» στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Advertisement