Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα στη Γενεύη

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα στη Γενεύη

ΝΕΑ

Audi: 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα στη Γενεύη

ΝΕΑ

Η Audi φέρνει το εντυπωσιακό concept E-Tron GT στη Γενεύη για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, το οποίο θα παρουσιαστεί παράλληλα με το πρωτότυπο Q4 E-Tron.

Η Audi θα παρουσιάσει στη Γενεύη τουλάχιστον τέσσερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και τέσσερις νέες υβριδικές εκδόσεις plug-in της υπάρχουσας γκάμας. Επιπλέον, ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε επίσης την αποκάλυψη του ηλεκτρικού Q2 L E-Tron σε λίγες εβδομάδες στην Κίνα, καθώς και τις εκδόσεις παραγωγής των E-Tron GT και Q4 E-Tron για το 2020. Το E-Tron Sportback Coupe πρόκειται να αποκαλυφθεί στην τελική έκδοση παραγωγής αργότερα μέσα στο 2019. Η φίρμα εισάγει επίσης την plug-in υβριδική τεχνολογία σχεδόν σε κάθε μοντέλο της, συμπεριλαμβανομένων των νέων A6, A7, A8 και Q5 όπως και A3 αλλά και Q7.

Advertisement
Advertisement

“Έχουμε θέσει στον εαυτό μας σαφή στόχο – ένα από τα τρία νέα οχήματα Audi που θα πωλούνται θα έχουν ηλεκτροκίνητη έκδοση το 2025. Επειδή επιδιώκουμε ένα σαφές όραμα – δεσμευόμαστε να προσφέρουμε κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων», δήλωσε ο Bram Schot, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Audi. Ως ναυαρχίδα της επερχόμενης σειράς EV, προσδιορίστηκε το σαγηνευτικό E-Tron GT, το οποίο θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα αλλά και μπαταρία με την Porsche Taycan, καθώς και το σύστημα 800V που επιτρέπει ταχύτατη φόρτιση.

Το πρωτότυπο Audi E-Tron GT διαθέτει συνδυασμένη ισχύ 590 PS, με την εταιρεία να αναφέρει 0-100 km/h σε 3,5 sec και 0-200 km/h σε λίγο περισσότερο από 12 sec. Ενώ η ακριβής αυτονομία δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, η Audi ισχυρίζεται πως το E-Tron GT θα προσφέρει περισσότερα από 400 km με μια φόρτιση.

Advertisement
Advertisement