Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Atlis XT: Ηλεκτρικό Pick up με αυτονομία έως 800 χλμ.

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Atlis XT: Ηλεκτρικό Pick up με αυτονομία έως 800 χλμ.

ΝΕΑ

Atlis XT: Ηλεκτρικό Pick up με αυτονομία έως 800 χλμ.

ΝΕΑ

Η νεοσύστατη Atlis Motor Vehicles μας παρουσιάζει την δική της πρόταση στα ηλεκτρικά pick up με το concept ΧΤ, ένα πρωτότυπο με πολύ έξυπνη εκμετάλλευση χώρων και σχεδίαση που δεν περνά απαρατήρητη ούτε στο ευρωπαϊκό κοινό. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Atlis ιδρύθηκε το 2006 από τον έναν λάτρη των pick up, τον Αμερικανό Mark Hanchett. Το XT είναι η πρώτη δημιουργία της εταιρίας και παρουσιάζεται πολλά υποσχόμενο. Η εταιρία δεν δίνει προς το παρόν στοιχεία για την μπαταρία αλλά και τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του XT (έναν για κάθε τροχό), ωστόσο ανακοινώνει πως το μοντέλο της, όταν θα περάσει στην παραγωγή, θα είναι διαθέσιμο με τρεις διαφορετικές συστοιχίες μπαταριών που θα προσφέρουν αυτονομία από περίπου 500 έως και 800 χλμ., χωρίς φορτίο.

atlis-xt-electric-pickup-4

Η σχεδίαση του pick up της Atlis παρουσιάζεται προσεγμένη στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του XT με τις λιτές γραμμές να κυριαρχούν. Στον πίνακα πληροφοριών την παράσταση κλέβουν τα μόνιτορ για τους “καθρέπτες” που έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, ενώ πολύ έξυπνη παρουσιάζεται και η εκμετάλλευση των χώρων. Με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να απουσιάζει, κάτω από το καπό θα βρείτε άπλετο χώρο για δύο μεγάλες βαλίτσες, όπως ανακοινώνει χαρακτηριστικά η Atlis.

Advertisement
Advertisement

atlis-xt-electric-pickup-3

Όσον αφορά στις επιδόσεις το ηλεκτρικό αμερικάνικο pick up στην έκδοση με την κορυφαία αυτονομία χρειάζεται μόλις 5 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 97 χλμ./ώρα από στάση και η τελική του αγγίζει τα 193 χλμ./ώρα.

atlis-xt-electric-pickup-7

Advertisement

Άλλα στοιχεία που κάνουν το XT να ξεχωρίζει είναι τα μόλις 15 λεπτά που χρειάζονται οι μπαταρίες του για να φορτίσουν με τη χρήση του ταχυφορτιστή της εταιρίας (σ.σ. δεν αναφέρεται αν πρόκειται για πλήρη φόρτιση), η ανεξάρτητη αερανάρτηση σε κάθε τροχό που ρυθμίζει τις αποσβέσεις της ηλεκτρονικά (υπάρχει και δυνατότητα αλλαγή με ψηλότερη) και το κιβώτιο μιας σχέσης για κάθε άξονα κίνησης.

atlis-xt-electric-pickup-5

Advertisement

To ΧΤ που θα συναρμολογείται στις Η.Π.Α. αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2020 με τιμή για την βασική του έκδοση τα 45.000 δολάρια.

atlis-xt-electric-pickup-1