Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ατύχημα του Βρετανού πρωθυπουργού έξω από την Βουλή (+video)

Ελλάδα 19:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ατύχημα του Βρετανού πρωθυπουργού έξω από την Βουλή (+video)

ΝΕΑ

Ατύχημα του Βρετανού πρωθυπουργού έξω από την Βουλή (+video)

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson ενεπλάκη σε σε σύγκρουση έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο

Advertisement
Advertisement

 

Το ατύχημα έγινε όταν το αυτοκίνητο του Johnson έφυγε από την Βουλή στο Λονδίνο για να τον μεταφέρει σε μικρή απόσταση στην πρωθυπουργική κατοικία, στην Downing Street μετά την εβδομαδιαία ενημέρωση του Πρωθυπουργού στους βουλευτές, άλλων κομμάτων.  Έξω από την βουλή μια ομάδα διαδηλωτών έτρεξε προς το αυτοκίνητο, αναγκάζοντάς το να σταματήσει ξαφνικά. Ένα αυτοκίνητο ασφαλείας που ακολουθούσε το όχημα του Πρωθυπουργού έπεσε με δύναμη στο πίσω μέρος της Jaguar του Johnson, αφήνοντας ένα μεγάλο ορατό βαθούλωμα. Το ατύχημα έγινε γνωστό μετά από ένα video της σύγκρουσης που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα.

Advertisement
Advertisement

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Johnson επιβεβαίωσε ότι το βίντεο έδειχνε το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού και ότι βρισκόταν μέσα εκείνη τη στιγμή και δεν τραυματίστηκε στο συμβάν.Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας: «Ένας πεζός βρέθηκε ξαφνικά στο δρόμο, προκαλώντας την ξαφνική στάση των οχημάτων, γεγονός που οδήγησε σε σύγκρουση δύο αυτοκινήτων της συνοδείας του πρωθυπουργού μόνο με υλικές  ζημιές».

Ένας άντρας συνελήφθη «για παρεμπόδιση κυκλοφορίας». Όλα τα εμπλεκόμενα οχήματα έφυγαν οδηγώντας από το χώρο του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε μόλις λίγα μέτρα από το σημείο που ο τρομοκράτης Khalid Masood έπεσε με το όχημά του στις πύλες του Κοινοβουλίου τον Μάρτιο του 2017, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους. Η Downing Street δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει περαιτέρω το θέμα.

Advertisement