Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ατύχημα με σταθμευμένο Tesla που γλιστρά στο χιόνι (+video)

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ατύχημα με σταθμευμένο Tesla που γλιστρά στο χιόνι (+video)

ΝΕΑ

Ατύχημα με σταθμευμένο Tesla που γλιστρά στο χιόνι (+video)

ΝΕΑ

Δείτε ένα παρκαρισμένο Tesla στις ΗΠΑ να γλιστρά και να χτυπά άλλο αυτοκίνητο. Στο Tesla, ήταν επιβάτης ένα παιδί. Τι έγινε; Πρόβλημα με το αυτοκίνητο ή με τις συνθήκες;

Advertisement
Advertisement

 

Το video (από κλειστό κύκλωμα ασφάλειας) δείχνει ένα Tesla Model 3 να παρκάρει σε χώρο στάθμευσης με κλίση και χιόνι. Χωρίς προφανή λόγο, το αυτοκίνητο αρχίζει να κυλά προς τα πίσω από μόνο του και χτυπά ελαφρά ένα άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό του Tesla ήταν ένα παιδί (δεν τραυματίστηκε) ενώ ο ιδιοκτήτης του Model 3 (και αυτός, που δημοσίευσε το video) ήταν απασχολημένος όταν έγινε το ατύχημα.

To Tesla Model 3 παίρνει παραμάζωμα ό,τι βρει

Advertisement
Advertisement

Ήταν λάθος του οδηγού ή δυσλειτουργία του αυτοκινήτου; Τα στοιχεία και η έρευνα της αστυνομίας δείχνει πως την ευθύνη του ατυχήματος είχαν και ο οδηγός και το όχημα. Στο video δεν φαίνεται καθαρά η στιγμή που το παιδί βγαίνει από το αυτοκίνητο αλλά ούτε ότι το είναι μέσα σε αυτό. Ωστόσο, ο Andrew McKay, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, λέει πως το παιδί του ήταν μέσα στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο όταν το Tesla γλίστρησε.

Αποκλειστικό: Οδηγούμε στην Ελλάδα το Tesla Model 3 Standard Plus

Σύμφωνα με τον McKay: «Φαίνεται ότι οι μπροστινοί τροχοί δεν έχουν κανέναν μηχανισμό που να τους εμποδίζει να κινηθούν όταν το αυτοκίνητο μπαίνει στη θέση θέση P (park/στάση)». Προφανώς αυτό αναφέρεται στο βιβλίο κατασκευαστή ενώ άλλες αναφορές υποδεικνύουν ότι το Model 3 δεν διαθέτει μηχανισμό στους εμπρός τροχούς για να υποβοηθείται η στάση του αυτοκινήτου, ανεξάρτητα από την κατάσταση φόρτισης. Ωστόσο, τα πίσω φρένα έχουν μηχανική λειτουργεία η οποία ενεργοποιείται όταν το κιβώτιο ταχυτήτων μπαίνει στην θέση «P» (Park).Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε την αυτόματη ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού χειρόφρενου μόλις επιλέξετε την θέση «Park» στο κιβώτιο ταχυτήτων ή να το ενεργοποιήσετε κρατώντας πατημένο το διακόπτη του.

Advertisement

Όπως όμως δείχνει η έκθεση της τροχαίας οποιοδήποτε όχημα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων σταθμευμένο σε χιονισμένο δρόμο με κλίση μπορεί να κυλήσει. Οι καλύτερες μέθοδοι για να προληφθεί αυτό, είναι ο εξοπλισμός του οχήματος με ελαστικά χιονιού, η αποφυγή στάθμευσης σε δρόμους με κλίση, ή ο καθαρισμός του χώρου στάθμευσης.

Advertisement