Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα “γεννιούνται” και στη Βραζιλία ASX

Ελλάδα 11:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα “γεννιούνται” και στη Βραζιλία ASX

ΝΕΑ

Θα “γεννιούνται” και στη Βραζιλία ASX

ΝΕΑ

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του ASX στο εργοστάσιο της στο Καταλάο της Βραζιλίας. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Τη παραγωγή του compact SUV της ιαπωνικής μάρκας που ως γνωστόν έχει σημαντικό μερίδιο στην αγορά και στη χώρα μας, ανέλαβε η Automotores do Brasil Ltda – MMCB. Η αγορά της χώρας της Λατινικής Αμερικής, είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3.6 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως.

Αναμένεται μάλιστα να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς στη Βραζιλία θα διεξαχθούν μία σειρά από αθλητικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2014 και οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2016, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν την οικονομία της χώρας.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου στη Βραζιλία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1998 και μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί τρία μοντέλα SUV (Pajero TR4, L200 Triton και Pajero Dakar). Το ASX είναι ένα μοντέλο στρατηγικής σημασίας για τη Mitsubishi Motors Corporation, το οποίο αρχικά ξεκίνησε να παράγεται στην Ιαπωνία και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ινδονησία και την Κίνα πριν ξεκινήσει η παραγωγή του και στη Βραζιλία.

Advertisement
Advertisement

Η σπουδαιότητα του αποδεικνύεται και από τη μεγάλη αποδοχή που έχει στην τοπική αγορά της Βραζιλίας καθώς από τον Ιούνιο 2013 έχουν πραγματοποιηθεί 26.000 πωλήσεις.