Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Aston Martin Vantage Cup από το 2020

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aston Martin Vantage Cup από το 2020

ΑΓΩΝΕΣ

Aston Martin Vantage Cup από το 2020

ΑΓΩΝΕΣ

Τέσσερα νέα Cup με Aston Martin Vantage (δημιουργίες της R-Motorsport) ετοιμάζει από το 2020 η Αγγλική εταιρία. Στόχος της είναι να επιστρέψει δυναμικά στο διεθνές μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Advertisement
Advertisement

 

Τα Aston Martin Vantage Cup θα έχουν ως πρωταγωνίστρια μία ειδικά εξελιγμένη έκδοση του σπορ αυτοκινήτου με κινητήρα V8 των 4.000 κ.εκ. με διπλό turbo και τιμή 250.000 ευρώ. Οι διοργανώσεις των cup θα ξεκινήσουν από την Ευρώπη το 2020 (αν και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το ημερολόγιο) και την επόμενη χρονιά θα επεκταθεί στην Ασία.

Advertisement
Advertisement

Οι συμμετοχές θα περιοριστούν στα 25 αυτοκίνητα για κάθε σειρά. Η R-Motorsport με έδρα την Ελβετία, η οποία ήδη διαχειρίζεται τα προγράμματα DTM και Blancpain GT της Aston Martin, θα κατασκευάσει τα αυτοκίνητα και θα παρέχει τις υπηρεσίες υποστήριξης και ανταλλακτικών. Η εταιρεία σχεδιάζει μια «καινοτόμο λύση για την αποθήκευση και τη μεταφορά οχημάτων και ανταλλακτικών».

Η ανακοίνωση έγινε στο Nürburgring, όπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin Lagonda Andy Palmer συμμετέχει σε… αγώνα του DTM. Μαζί με τη ανακοίνωση της σειράς, ο Palmer επιβεβαίωσε επίσης ότι οι συμμετοχές στους αγώνες DTM και Blancpain GT θα συνεχιστούν και το 2020.

Advertisement

Πέρα από αυτά τα Cup, η εταιρεία R-Motorsport, είναι επίσης συνεργάτης της Aston Martin στο project Valkyrie, η οποία θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο τον επόμενο χρόνο, όταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA εγκαινιάσει τη νέα κατηγορία hypercars. Η νέα κατηγορία θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, με την Valkyrie να κάνει το ντεμπούτο της στις 24 ώρες του Le Mans τον Ιούνιο του 2021.

Advertisement