Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Με στόχο το νέο ρεκόρ της Porsche στο Ρινγκ!

Ελλάδα 16:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Με στόχο το νέο ρεκόρ της Porsche στο Ρινγκ!

ΝΕΑ

Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Με στόχο το νέο ρεκόρ της Porsche στο Ρινγκ!

ΝΕΑ

Η Porsche σμπαράλιασε το δικό της ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση του Nurburgring στα τέλη του περασμένου μήνα, ένα ρεκόρ που κανείς δεν πίστευε ότι θα σπάσει ποτέ. Τώρα η Aston Martin φαίνεται να θέλει αυτό το ρεκόρ για τον εαυτό της με την Valkyrie AMR Pro. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Με χρόνο πέντε λεπτά και 19,545 η Porsche με την ειδικά προετοιμασμένη 919 Hybrid Evo, η Porsche πραγματικά διέλυσε το ρεκόρ στην διάσημη γερμανική πίστα στα τέλη Ιουλίου κατεβάζοντας τον δικό της χρόνο που κρατούσε εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια κατά 52 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Η τεράστια χρονική διαφορά μεταξύ των δύο εποχών δεν θα μπορούσε να μας δώσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα είναι η αλήθεια, ωστόσο κανείς μάλλον δεν περίμενε η απόσταση του τότε με το σήμερα να είναι τόσο χαοτική.

Όσο και αν αυτό το ρεκόρ μοιάζει εκ νέου άσπαστο, η Aston Martin πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει δικό της, σπάζοντας το ξανά και μάλιστα πολύ πιο σύντομα σε σχέση με το προηγούμενο, με την Valkyrie το υπεραυτοκίνητο το οποίο εξελίσσει σε συνεργασία με την Red Bull Racing.

aston-martin-valkyrie-nurburgring-640

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Red Bull φαίνεται να προετοιμάζονται ειδικά για αυτή την περίσταση δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει νόημα να δοκιμάσουν μια απόπειρα για ρεκόρ με το F1 μονοθέσιο τους καθώς η 919 Hybrid Evo είναι ταχύτερη από αυτό. Η επερχόμενη Valkyrie ωστόσο τους δίνει πολύ καλές πιθανότητες: “Δεν είμαι σίγουρος ότι ένα μονοθέσιο F1 θα μπορούσε να το κάνει (σ.σ. να σπάσει το ρεκόρ) αλλά νομίζω πως η Valkyrie -σίγουρα μια έκδοση πίστας της Valkyrie- θα μπορούσε να είναι ένας διεκδικητής”, δήλωσε ο Christian Horner, αφεντικό της F1 ομάδας της Red Bull.

Η Valkyrie AMR Pro, με ισχύ που αγγίζει τους 1.100 ίππους και βάρος κοντά στον ένα τόνο, εξελίσσεται για να γράφει ταχύτερους χρόνους σε σχέση τόσο με τα μονοθέσια που βλέπουμε στην F1, όσο και με τα πρωτότυπα που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία LMP1 στους αγώνες αντοχής, όπως ήταν η νικήτρια του 2017, Porsche 919. Μάλιστα ο Horner δηλώνει πως θα μείνει έκπληκτος αν η νέα τους δημιουργία δεν καταφέρει τουλάχιστον να διεκδικήσει στα ίσια το ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση κάτι που αναμένεται να γίνει σε μερικά χρόνια, ωστόσο, καθώς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.