Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin Rapide AMR με 600 ίππους

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin Rapide AMR με 600 ίππους

ΝΕΑ

Aston Martin Rapide AMR με 600 ίππους

ΝΕΑ

Η Rapide οδεύει προς το δεύτερο μισό του βίου της, ωστόσο, η Aston Martin προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον γι αυτή με την εισαγωγή μιας υψηλής απόδοσης AMR έκδοσης στη γκάμα της. Τώρα ακόμη και ο δύσπιστος θα πειστεί για τις ικανότητές της, έτσι δεν είναι;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Είχαμε δει ένα σχετικό concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2017, η Rapide θα γίνει το δεύτερο μοντέλο επιδόσεων της υπομάρκας AMR της εταιρείας. Ακολουθεί τα βήματα της Vantage AMR που εισήχθη το περασμένο καλοκαίρι στην παραγωγή. Η Rapide AMR είναι εξοπλισμένη με ένα επιθετικό κιτ αμαξώματος που περιλαμβάνει μια νέα εμπρόσθια όψη με μια πιο σπορ μάσκα. Το μοντέλο διαθέτει επίσης μπροστινό διαχωριστικό, αεροδυναμικές πλευρικές ποδιές, αεραγωγούς στο καπό και ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών.

Οι μοναδικές γραμμές συνεχίζονται στο πίσω μέρος καθώς οι σχεδιαστές εγκατέστησαν έναν μοναδικό προφυλακτήρα, μια πίσω αεροτομή και ένα διακριτικό διαχύτη. Το σύστημα διπλής απόληξης στην εξάτμιση του πρωτοτύπου είναι προσωρινό, καθώς η εταιρεία έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το μοντέλο παραγωγής θα έχει τέσσερις συνολικά απολήξεις. Η Aston Martin είπε ότι το εσωτερικό θα είναι “εξίσου εκπληκτικό” καθώς οι οδηγοί θα βρουν επενδύσεις από Alcantara και ανθρακονήματα. Το πρωτότυπο απέδειξε επίσης ότι το μοντέλο παραγωγής θα έχει εμπρός καθίσματα με ανθρακονήματα και λεπτομέρειες Luminous accents εντός και εκτός.

Advertisement
Advertisement

Aston-Martin-Rapide-AMR-inter-tsiro-530

Η έκδοση παραγωγής θα υιοθετεί έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα V12 6,0 λίτρων που αποδίδει 600 ίππους. Αυτή είναι μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τη Rapide S των 560 ίππων και η εταιρεία έχει προαναγγείλει ήδη πως η Rapide AMR θα είναι η ταχύτερη και πιο συναρπαστική τετράθυρη Aston στον κόσμο, ικανή να επιταχύνει έως τα 337 km/h. Η παραγωγή της θα περιοριστεί στις 210 μονάδες και ο CEO της Aston Martin Andy Palmer έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα υπάρξει έκδοση AMR για κάθε μοντέλο της σειράς Aston Martin, συμπεριλαμβανομένης της ακραίας Valkyrie.

Aston-Martin-Rapide-AMR-tsiro-640