Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin One-77: Για τον έναν και εκλεκτό

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aston Martin One-77: Για τον έναν και εκλεκτό

ΝΕΑ

Aston Martin One-77: Για τον έναν και εκλεκτό

ΝΕΑ

Η συγκεκριμένη Aston Martin είναι η One-77 και είναι ήδη συλλεκτική, με το χέρι βοηθείας να έρχεται από το τμήμα Q της βρετανικής εταιρίας. Είναι έξι ετών με μόλις 992 km στο οδόμετρο, σε γκρι χρώμα, με άφθονο carbon εντός και εκτός.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πρόκειται να μπει σε δημοπρασία, αν φυσικά δεν έχει μέχρι τότε πουληθεί σε κάποιον Κροίσο στο Ντουμπάι. Η τιμής της παραμένει ακόμη επτασφράγιστο μυστικό, αλλά ίσως είναι καλύτερα έτσι, με τέτοιες θερμοκρασίες τα εγκεφαλικά καραδοκούν… Το κοκπιτ είναι ποιοτικό βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω θα διαπιστώσουμε πως η μοναδική One-77 τιμολογήθηκε στα 1,43 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κάτω από το ομολογουμένως σέξι κορμί της ζει και βασιλεύει ένας βενζινοκινητήρας V12 7,3 λίτρων με ισχύ που σκαρφαλώνει στους 750 ίππους και ροπή η οποία ξεπερνά 75,5 kgm. Η πισωκίνητη γαλαζοαίματη καλλονή χρειάζεται για τα πρώτα 100 km/h από στάση μόλις 3,5 sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά αισίως τα 355 km/h. Τυχερός ο επόμενος ιδιοκτήτης, ο οποίος μεταξύ άλλων θα εκτιμήσει τον ανεξίτηλο χαρακτήρα και τη διαχρονική φυσιογνωμία, συνώνυμο με τις καλές στιγμές της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Aston-martin-one-77-q-series-inter-tsiro-640Aston-martin-one-77-q-series-tsiro-640