Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin: Όχι εξακύλινδροι, προς το παρόν

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: Όχι εξακύλινδροι, προς το παρόν

ΝΕΑ

Aston Martin: Όχι εξακύλινδροι, προς το παρόν

ΝΕΑ

Δεν προλάβαμε να σας γράψουμε για την τοποθέτηση 6κύλινδρων κινητήρων κάτω από τα καπό μελλοντικών Aston Martin και λίγες μόλις εβδομάδες μετά τα συγκεκριμένα σχέδια δείχνουν να μην έχουν εφαρμογή τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin που συνεργάζεται με την Meredes-AMG, από την οποία και δανείζεται κινητήρες για τα μοντέλα της, φερόταν να θέλει να χρησιμοποιήσει (ύστερα από 25 σχεδόν χρόνια) και μικρότερης χωρητικότητας 6κύλινδρους κινητήρες, υιοθετώντας και αυτή την φιλοσοφία του downsizing που επικρατεί πλέον ακόμη και στα υπεραυτοκίνητα.

Αυτή δεν ήταν απλά μία φήμη αλλά μια πληροφορία που ερχόταν από επίσημα χείλη και συγκεκριμένα εκείνα του Matt Becker, ενός εκ των αρχιμηχανικών των Βρετανών, που αποκάλυψε τις προθέσεις της Aston Martin στο Σαλόνι της Γενεύης.

Τώρα η διάψευση για αυτά τα σχέδια έρχεται πάλι από τον ίδιο τον  Becker, ο οποίος δήλωσε στο Motoring, κατά την παρουσίαση της νέας Vantage στην Πορτογαλία, πως η εταιρία δεν έχει τέτοια σχέδια στην ατζέντα της.

Advertisement
Advertisement

Ο Becker μάλιστα αποκάλυψε πως προχώρησε και σε δοκιμή του 6κύλινδρου κινητήρα που χρησιμοποιείται στην CLS 53 και παρά το γεγονός ότι εντυπωσιάστηκε με τα επίπεδα απόδοσης, δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος πως αυτό το μοτέρ μπορεί να χωρέσει στην υπάρχουσα γενιά μοντέλων των Βρετανών.

Αν και ακούγεται λίγο οξύμωρο να μην μπορεί να χωρέσει έναν 6κύλινδρο μηχανικό σύνολο μικρότερης χωρητικότητας εκεί που έχει τοποθετηθεί ένα μεγαλύτερο 8κύλινδρο, δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα του Becker που μας δείχνουν παράλληλα ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει και καμία σοβαρή προσπάθεια… “μεταμόσχευσης” του συγκεκριμένου κινητήρα σε Aston Martin. Καταλαβαίνουμε παράλληλα ότι ο εξακύλινδρος μπορεί να παίξει σε κάποια μελλοντική Aston Martin. Το μέλλον θα δείξει.

aston-martin-640