Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin: Δεν αρνείται ένα υβριδικής τεχνολογίας μοντέλο

Ελλάδα 20:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: Δεν αρνείται ένα υβριδικής τεχνολογίας μοντέλο

ΝΕΑ

Aston Martin: Δεν αρνείται ένα υβριδικής τεχνολογίας μοντέλο

ΝΕΑ

Η Aston Martin περνά μία από τις δημιουργικότερες περιόδους στην σύγχρονη ιστορία της. Αυτό όμως δεν την περιορίζει να σκέφτεται νέες τεχνολογίες, που ίσως την ωφελήσουν τόσο εμπορικά, όσο και ουσιαστικά στο απώτερο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας από το Gaydon, Άντι Πάλμερ, δήλωσε πως όλα είναι πιθανά σε ότι αφορά την εξέλιξη ενός νέου υψηλών επιδόσεων ηλεκτροκίνητου μοντέλου, το οποίο θα έρθει να σταθεί απέναντι στο πολυαναμενόμενο Tesla Roadster.

AstonMartin_Vantage_25-chariatis-530

Όταν ρωτήθηκε ποιες είναι οι πιθανότητες να λανσαριστεί ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο εκτός του ότι θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις, θα έχει και καλύτερες επιδόσεις από τη νέα Vantage, o Πάλμερ τόνισε: «Δεν θεωρώ ότι αυτό ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας. Θεωρούμε ως εταιρεία, ότι η κατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου και το πώς αυτό θα συνεργάζεται με την συστοιχία των μπαταριών, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Πάντως κατασκευαστές με όνομα αντίστοιχο της Aston Martin, είναι γνωστοί και επιτυχημένοι σε τομείς όπως το βάρος του αμαξώματος, η αεροδυναμική και η αντίσταση κύλισης, στοιχεία που επηρεάζουν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα». Και συνέχισε, λέγοντας «η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει αποτελεί ένα πλεονέκτημα απέναντι σε άλλους κατασκευαστές, όπως η Tesla».

Advertisement

AstonMartin_Vantage_26-chariatis-640

Πάντως ο Διευθύνων Σύμβουλος αρνήθηκε το γεγονός ότι η Aston Martin θα κατασκευάσει plug-in hybrid μοντέλα, καθώς είναι πολύπλοκα στην κατασκευή τους, αλλά και αυξάνουν κατά πολύ το κόστος.  Εξαιρουμένων των παραπάνω, η φίρμα έχει στα πλάνα της την εφαρμογή των mild-hybrid μοντέλων, με την υιοθέτηση συστημάτων 48V. Ενδεικτικό της καλής πορείας της βρετανικής μάρκας είναι ότι οι πωλήσεις του 2017 έφτασαν τις 5.117 μονάδες ξεπερνώντας για πρώτη φορά μετά το 2008 το ορόσημο των 5.000 μονάδων. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί καθώς μέσα στο 2018 ξεκινάει η παραγωγή της νέας Vantage, όπως και του αντικαταστάτη της Vanquish.

Advertisement