Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin DBX plug in

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin DBX plug in

ΝΕΑ

Aston Martin DBX plug in

ΝΕΑ

Η Aston Martin ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για την επανεκκίνηση της μάρκας Lagonda με βασική αφετηρία ένα ηλεκτρικό crossover, ωστόσο, παράλληλα η εταιρεία εργάζεται επίσης στο δικό της μοντέλο το οποίο είχε προταθεί ήδη από το εντυπωσιακό πρωτότυπο DBX.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ενώ η DBX είχε αρχικά προσφερθεί με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ο Andy Palmer, CEO της Aston Martin, δήλωσε σχετικά: «έχουμε την ικανότητα να κάνουμε ένα EV, αλλά το σχέδιο είναι βενζίνη και υβριδικό μαζί». Νωρίτερα φέτος, η έμφαση σε ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι προηγουμένως απορρίφθηκαν τα plug-in υβριδικά ως δαπανηρά προσθέτοντας ταυτόχρονα υπερβολικό βάρος.

Τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά η δημοσίευση υποδεικνύει ότι ένα υβριδικό DBX plug-in θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν V8 κινητήρα twin-turbo 4,0 λίτρων AMG και έναν ηλεκτρικό κινητήρα που θα αποδίδει 202 ίππους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κινητήρας παράγει 510 PS στη DB11, η DBX PHEV θα μπορούσε να έχει συνδυασμένη απόδοση περίπου 710 ίππους. Μπορούμε επίσης να αναμένουμε ένα παραδοσιακό μοντέλο που λειτουργεί με βενζίνη χρησιμοποιώντας τον ίδιο κινητήρα. Ωστόσο, αναφορές υποδεικνύουν πως η DBX μπορεί να αποφύγει τον κινητήρα V12 twin-turbo 5,2 λίτρων που παράγει 608 ίππους και ροπή 700 Nm.

Advertisement
Advertisement

Aston-Martin-DBX-plug-in-tsiro-530

Μιλώντας για τον V12, ο Palmer επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει υβριδικό σύστημα στον κινητήρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα πρότυπα εκπομπών ρύπων σε βασικές αγορές όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως εξήγησε, “Βλέπουμε πλέον ένα μονοπάτι που μας επιτρέπει να συμμορφωνόμαστε με τους κανονισμούς” Λίγα είναι γνωστά για το σχέδιο της εταιρείας σε ότι αφορά στον κινητήρα, αλλά ο Palmer περιγράφει τον V12 ως “η καρδιά που χτυπάει στην εταιρεία”.