Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin DBS Superleggera: Με «ελαφριά» ενδυμασία

Ελλάδα 18:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin DBS Superleggera: Με «ελαφριά» ενδυμασία

ΝΕΑ

Aston Martin DBS Superleggera: Με «ελαφριά» ενδυμασία

ΝΕΑ

Η Aston Martin βρίσκεται στα τελευταία στάδια της επίσημης παρουσίασης της κορυφαίας έκδοσης της DBS, η οποία θα τιτλοφορείται «Superleggera» και αναμένεται να αντικαταστήσει την Vanquish, που έχει ήδη αρχίσει να δείχνει την ηλικία της, καθώς βρίσκεται στην αγορά από το 2001.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως δηλώνει και ο κωδικός «Superleggera», η συγκεκριμένη DBS θα αποτελεί και φόρο τιμής στο μοντέλο του 1967, που αποτέλεσε πνευματικό παιδί της Carrozzeria Touring Superleggera. Παρατηρώντας τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την πίστα του Nurburgring, η Aston Martin DBS Superleggera δείχνει πανέμορφη ακόμα και με τα ματ απόχρωσης αυτοκόλλητα στο αμάξωμα και την καλυμμένα με ταινία φωτιστικά σώματα. Ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία του βρετανικού supercar, θα είναι η ενεργή πίσω αεροτομή, ο διαχύτης, καθώς και η πληθώρα αεραγωγών. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η DBS ξεχωρίζει επίσης χάρη στη μεγάλη γρίλια, το χαμηλωμένο αμάξωμα, τις ζάντες των 20 ιντσών και τις τετραπλές απολήξεις.

aston-martin-dbs-superleggera (2)-chariatis-530

Σύμφωνα με καλά πληροφορούμενες πηγές, η νέα DBS θα διαθέτει μία αναβαθμισμένη έκδοση του bi-turbo V12 κινητήρα των 5,2 λίτρων που φορά ήδη η DB11, με την ισχύ να ξεπερνά τους 700 ίππους. Εκτός από την κουπέ έκδοση, η Aston Martin εξελίσσει και την κάμπριο DBS Superleggera Volante, ενώ άγνωστη παραμένει προς το παρόν, η επίσημη ημερομηνία παρουσίασής τους.

Advertisement

aston-martin-dbs-superleggera (1)-chariatis-640