Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Aston Martin Cygnet πήρε αναβολικά (+vid)

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Aston Martin Cygnet πήρε αναβολικά (+vid)

ΝΕΑ

Το Aston Martin Cygnet πήρε αναβολικά (+vid)

ΝΕΑ

Το λιλιπούτιο Cygnet αποκτά επιτέλους μια έκδοση με 430 ίππους που δικαιολογεί απόλυτα την ύπαρξη των σημάτων και του ονόματος της Aston Martin.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Κάλιο αργά παρά ποτέ. Το Cygnet μπορεί να έχει βγει πλέον από το στόχαστρο της δημοσιότητας όμως οι άνθρωποι της Aston Martin φαίνεται πως όχι μόνο δεν το έχουν ξεχάσει αλλά αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν ως τη μασκότ της εταιρίας στην διάσημη διοργάνωση του Goodwood Festival of Speed.

Βάζοντας λοιπόν οριστικό τέλος στις κριτικές που έλεγαν πως το Cygnet δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα Toyota iQ με άλλα διακριτικά και λίγο πιο πολυτελή εξοπλισμό η Aston Martin αποφάσισε να μας το δείξει με ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο κατασκευάζοντας ένα μοναδικό πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στο Goodwood.

2018-aston-martin-cygnet-concept345654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Στο χώρο λοιπόν που κανονικά βρισκόταν ο 1.3 κινητήρας της Toyota οι μηχανικοί της Aston Martin κατάφεραν να χωρέσουν τον V8 4.7 λίτρων κινητήρα της Vantage S και να τον συνδυάσουν και με το 7αρι Speedshift II αυτόματο κιβώτιο από την ίδια έκδοση. Αντιλαμβάνεστε πως η αναβάθμιση από τους 97 στου 430 ίππους μεταμορφώνει το Cygnet σε ένα πραγματικό πύραυλο τσέπης. Την μεταμόσχευση του κινητήρα ακολούθησε και η αλλαγή του άξονα μετάδοσης της κίνησης καθώς πλέον η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου, πιο κοντού άξονα μετάδοσης που φυσικά προέρχεται και αυτός από την Vantage. Αυτό μάλιστα είναι απλά ένα μέρος των ριζικών αλλαγών που έγιναν στο πλαίσιο το οποίο μπορεί να μην άλλαξε σε μήκος αλλά απέκτησε πολύ φαρδύτερα μετατρόχια χάρη και στη εντελώς διαφορετική ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω. Επιπλέον τα φουσκωμένα φτερά από ανθρακονήματα φιλοξενούν πλέον τροχούς 19 ιντσών ενώ ανάλογα μεγαλύτερα είναι και τα αναβαθμισμένα φρένα.

2018-aston-martin-cygnet-concept345654harpi640_2

Οι ριζικές αλλαγές σε μηχανικά μέρη, πλαίσιο και μετάδοση έχουν επιφέρει αντίστοιχες αλλαγές σε προδιαγραφές όπως για παράδειγμα στο βάρος που από τα 1.000 κιλά έχει ανέβει στα 1.375, αλλά με μια ιδανική κατανομή 50:50 εμπρός/πίσω. Και βέβαια εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που συνδέονται με τις επιδόσεις καθώς το 0-100 km/h έχει κατέβει από τα 11,8’’ του μοντέλου παραγωγής στα 4,2’’ ενώ η τελική ταχύτητα έχει εκτοξευθεί από τα 171 km/h στα 274 km/h.

Advertisement

2018-aston-martin-cygnet-concept345654harpi640

Το ένα και μοναδικό πρωτότυπο Cygnet V8 που κατασκευάστηκε θα συμμετέχει στο Goodwood Festival of Speed αλλά οι άνθρωποι της Aston Martin έχουν κάνει σαφές πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο παραγωγής περισσότερων αντιτύπων.

Advertisement