Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Arrinera Hussarya: Το supercar της Πολωνίας!

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Arrinera Hussarya: Το supercar της Πολωνίας!

ΝΕΑ

Arrinera Hussarya: Το supercar της Πολωνίας!

ΝΕΑ

Είχε ανακοινωθεί πέρυσι και πρόσφατα το Arrinera Hussarya κάνει μία ακόμη εμφάνιση στην αναβαθμισμένη εκδοχή του στην Πολωνία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η έκθεση αυτοκινήτου της Πολωνίας είχε… εθνικό χαρακτήρα μιας και εκεί παρουσιάστηκε πρόσφατα μία ελαφρώς αναβαθμισμένη εκδοχή του Arrinera Hussarya, η οποία ίσως και να είναι η έκδοση παραγωγής (αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση). Εδώ να υπενθυμίσουμε πως το «made in Poland» σπορ μοντέλο είχε ανακοινωθεί πέρυσι και στην εξέλιξή του έχει ανάμιξη ο Lee Noble, ο γνωστός σχεδιαστής και μηχανικός των «συναρμολογούμενων» μοντέλων. Πηγή ισχύος είναι για ακόμη μια φορά ο πολυφορεμένος V8 των 6,2 lt της GM που αποδίδει 650 PS στους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους Πολωνούς, το 0-100 πετυχαίνεται σε μόλις 3,2 sec με την τελική να φτάνει τα 340 km/h, ενώ στόχος τους είναι η παραγωγή περίπου 100 μονάδων το χρόνο με κόστος από 160.000€ (το κάθε κομμάτι, ενώ στα 200.000€ θα τιμολογούνται οι πρώτες σπέσιαλ «Launch Edition»). Δεν λέμε, καλή η προσπάθεια, αλλά όταν ένα πολωνικό supercar κοστίζει όσο μία Porsche 911 Turbo ή ένα Audi R8 V10 Plus, μάλλον οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν/προσγειώσουν κάπως τις προσδοκίες τους. Βέβαια, ο χρόνος θα δείξει…