Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του μικρού ηλεκτρικού Citroen

Ελλάδα 23:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άρχισε η παραγωγή του μικρού ηλεκτρικού Citroen

ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του μικρού ηλεκτρικού Citroen

ΝΕΑ

Την άνοιξη, όταν και θα τεθεί προς πώληση, θα γίνει γνωστή η τιμή του e-Mehari στην αγορά της Γαλλίας. Η παραγωγή του πάντως έχει αρχίσει εδώ και λίγες ημέρες στο εργοστάσιο της Ρεν, με ρυθμό μόλις δύο αυτοκινήτων την ημέρα, που σταδιακά θα φθάσει τα 15 οχήματα ημερησίως.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το ελαφρύ τετραθέσιο cabrio αποτελεί τη συνέχεια του Mehari, του ανοικτού αυτοκινήτου που βρισκόταν στη γραμμή παραγωγής της Citroen από το 1968 έως το 1988. Οι μπαταρίες πολυμερών λιθίου-μετάλλου του e-Mehari προέρχονται από το γαλλικό όμιλο Bollore. Φορτίζουν εντός 8 έως 13 ωρών (ανάλογα με την παροχή ρεύματος) και χαρίζουν αυτονομία 200 km μέσα σε αστικό δίκτυο. Στον αυτοκινητόδρομο πάντως η αυτονομία δεν ξεπερνά τα 100 km.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο μήκους 3,81 m. φέρει ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 68 PS, το οποίο είναι ικανό να χαρίσει μέγιστη ταχύτητα 110 km/h. Οι επιβάτες του μπορούν να καλύψουν το πάνω μέρος, το πίσω ή τα πλαϊνά μέρη, ανάλογα με τη διάθεσή τους και τις καιρικές συνθήκες. Στον πίσω πάγκο κάθονται δύο άτομα, ενώ όταν αναδιπλωθούν τα καθίσματα ο όγκος του χώρου αποσκευών αυξάνεται από τα 200 στα 800 lt.

Λόγω των περιορισμών του, το e-Mehari προορίζεται είτε για δεύτερο αυτοκίνητο μίας οικογένειάς, είτε για ενοικίαση από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.