Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Άρχισε η παραγωγή του ηλεκτρικού smart

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άρχισε η παραγωγή του ηλεκτρικού smart

Mobility

Άρχισε η παραγωγή του ηλεκτρικού smart

Mobility

Στα τέλη του καλοκαιριού θα παραδοθούν τα πρώτα ηλεκτρικά smart fortwo στους ιδιοκτήτες τους στη Γερμανία. Οι παραγγελίες άρχισαν την Τρίτη 12 Ιουνίου για το διθέσιο όχημα μηδενικής εκπομπής ρύπων, με τις πρώτες μονάδες να βγαίνουν ήδη από τη γραμμή παραγωγής στο Hambach της Γαλλίας.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας του, ισχύος 55kW (αντιστοιχούν σε 75 PS), βοηθά το smart fortwo να επιταχύνει στα 100 km/h σε λιγότερο από 5 sec, και να αγγίξει σε τελική ταχύτητα τα 125 km/h. Έτσι, μπορεί να κινηθεί και στον αυτοκινητόδρομο. Η μπαταρία χαρίζει στο ηλεκτρικό smart αυτονομία 145 km στο αστικό δίκτυο, απόσταση που καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες.

Η Daimler δίνει τη δυνατότητα απόκτησης του νέου ηλεκτρικού smart fortwo με αγορά ή ενοικίαση της μπαταρίας. Η τιμή του χωρίς αγορά της  μπαταρίας ανέρχεται (στη Γερμανία) στα 18.910 ευρώ για το Coupe και στα 22.000 ευρώ για το Cabrio. Η ενοικίαση της μπαταρίας κοστίζει 65 ευρώ το μήνα. Για αγορά περιλαμβανομένης της μπαταρίας, οι αντίστοιχες τιμές ορίζονται στα 23.680 και τα 26.770 ευρώ.