Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Απόβαση» στις ΗΠΑ για το ηλεκτρικό φορτηγό L της StreetScooter

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Απόβαση» στις ΗΠΑ για το ηλεκτρικό φορτηγό L της StreetScooter

ΝΕΑ

«Απόβαση» στις ΗΠΑ για το ηλεκτρικό φορτηγό L της StreetScooter

ΝΕΑ

Στις ΗΠΑ θα εμφανιστούν τα ηλεκτρικά φορτηγά της StreetScooter η οποία αποτελεί θυγατρική του ομίλου DHL.

Advertisement
Advertisement

Η μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων StreetScooter του ομίλου DHL θα εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ το επόμενο έτος, καθώς οι εταιρείες παράδοσης και οι δήμοι εργάζονται για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η DHL θα κάνει το ντεμπούτο του πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού L ψσε δύο αστικές αμερικανικές αγορές, χωρίς να προσδιορίσει τις ακριβείς περιοχές ξεκινώντας από την άνοιξη του 2020.

Advertisement
Advertisement

Η πλήρης ανάπτυξη θα μπορούσε να γίνει το 2022 και το 2023, δήλωσε ο Ulrich Stuhec, επικεφαλής της τεχνολογίας του StreetScooter, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία από τη Ford Motors τον Οκτώβριο.

Η DHL αποτελεί θυγατρική του Γερμανικού ταχυδρομικού γίγαντα Deutsche Post.

Το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Τόκιο και 30 άλλες πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη εργάζονται για τη δημιουργία ζωνών μηδενικών εκπομπών έως το 2030. Οι πόλεις αυτές ελπίζουν να περιορίσουν τη συσσώρευση αερίων θερμοκηπίου που συμβάλλουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, υψηλότερες θερμοκρασίες και αυξανόμενα επίπεδα της θάλασσας οικονομικά, περιβαλλοντικά και ανθρώπινα κόστη.

Advertisement

Ο κλάδος των μεταφορών – ο οποίος περιλαμβάνει πλοία, τρένα, φορτηγά και αεροπλάνα που καίνε ορυκτά καύσιμα – αντιπροσώπευε το 14% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το 2010, σύμφωνα με την Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η DHL ξεκίνησε τις προσπάθειες «παράδοσης χωρίς εκπομπές CO2» σε γερμανικές πόλεις όπως το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο.

Advertisement

Περίπου 10.000 από τα 12.000 ηλεκτρικά οχήματα StreetScooter στο δρόμο πραγματοποιούν παραδόσεις DHL.

Τα ηλεκτρικά οχήματα κινούνται στο Άμστερνταμ, τη Βιέννη και τις πόλεις γύρω από τη Γερμανία – εξοικονομώντας περίπου 36.000 μετρικούς τόνους CO2 ανά φορτηγό κάθε χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Έχουμε την μεγαλύτερη εμπειρία στο δρόμο, ενώ άλλοι εξακολουθούν να εργάζονται για τα πρώτα πρωτότυπα τους», ανέφερε ο Stuhec της StreetScooter σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Advertisement

Ο επερχόμενος ανταγωνιστής Amazon τον Σεπτέμβριο παρήγγειλε 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά μεταφοράς από την Rivian Automotive. Τα πρώτα φορτηγά θα πρέπει να κυκλοφορήσουν στο δρόμο το 2021. Εν τω μεταξύ, η Amazon δήλωσε ότι οι συνεργάτες της παράδοσης χρησιμοποιούν περίπου 200 ηλεκτρικά οχήματα.

Η United Parcel Service διαθέτει 1.000 ηλεκτρικά και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα στο στόλο της και η FedEx ανακοίνωσε πέρυσι σχέδια για την ανάπτυξη 1.000 ηλεκτρικών οχημάτων στην Καλιφόρνια.

Η DHL απέκτησε πλήρως την StreetScooter το 2014. Η μη κερδοφόρα θυγατρική αναζητά νέους επενδυτές και πελάτες για περαιτέρω παραγωγή ράμπας.

Οι σημερινοί συνεργάτες περιλαμβάνουν το Milk & More του Ηνωμένου Βασιλείου , το οποίο διέταξε 200 φορτηγά και την ιαπωνική εταιρία παράδοσης Yamato, η οποία έχει αρχίσει να αναπτύσσει 500 προγραμματισμένα οχήματα.

Τον Σεπτέμβριο, το StreetScooter άρχισε να εισέρχεται στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο – υπογράφοντας μνημόνιο συμφωνίας με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery για να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών το 2021.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι ολόκληρο το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τα αυτοκίνητα

Αυτές είναι οι πέντε λανθασμένες πεποιθήσεις για τα e-scooters

Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί με σακχαρώδη διαβήτη