Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποστολή στο Παρίσι: Ανακαλύπτουμε το νέο DS 3 Crossback

Ελλάδα 13:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή στο Παρίσι: Ανακαλύπτουμε το νέο DS 3 Crossback

ΝΕΑ

Αποστολή στο Παρίσι: Ανακαλύπτουμε το νέο DS 3 Crossback

ΝΕΑ

Προσκεκλημένοι της DS Automobiles, βρεθήκαμε στο νέο Σχεδιαστικό Κέντρο της γαλλικής φίρμας, στα περίχωρα του Παρισιού, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά, ως ένα από τα ελάχιστα Μέσα του ελληνικού ειδικού Τύπου, το νέο δημιούργημα της εταιρείας, το DS 3 Crossback.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά τον ιδιαίτερο σχεδιασμό, κάτι που φυσικά ήδη γνωρίζουμε από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, όπως τα DS3 και DS 7 Crossback, αλλά και η πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών. Κατά την διάρκεια της σύντομης, αλλά άκρως ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ξεχωριστά κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία, όπως τη νέα πλατφόρμα CMP, η οποία εκτός του χαμηλότερου βάρους θα μπορεί να παρέχει αυξημένη ακαμψία, έως και 30%, το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας τόσο σε ότι αφορά την ενεργητική ασφάλεια, όσο και την άνεση των επιβατών, ενώ οι υπεύθυνοι της DS δεν παρέλειψαν να αναφέρουν κάποια τεχνικά στοιχεία που αφορούν την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του DS 3 Crossback, με τον κωδικό «E-Tense».

IMG-4507-chariatis-530

Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη έκδοση θα τροφοδοτείται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100 kW (136 ίπποι), ο οποίος θα λαμβάνει την ενέργειά του μέσω μίας μπαταρίας ιόντων λιθίου με ισχύ 50 kW, που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το γαλλικό crossover μοντέλο θα διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, ενώ για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας χρειάζονται περίπου 5 ώρες ή 30’ μέσω ταχυφορτιστή 100 kW για ποσοστό της τάξεως του 80%. Σύμφωνα με το νέο τρόπο μέτρησης WLTP, η αυτονομία του DS 3 Crossback θα φτάνει τα 300 km, ενώ για το 0-100 km/h θα χρειάζεται 8,7 δευτερόλεπτα.

Advertisement

IMG-4502-chariatis-640 b

Εκτός των παραπάνω, το νέο μοντέλο θα διατίθεται με τον βενζινοκινητήρα PureTech των 1,2 λίτρων, με 100, 130 και 155 ίππους, αλλά και τον νέο diesel 1,5 λίτρων που ήδη εφοδιάζει μοντέλα του γαλλικού Γκρουπ της PSA. Τέλος να αναφέρουμε ότι η παγκόσμια πρεμιέρα του DS 3 Crossback θα πραγματοποιηθεί στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ στη χώρα μας θα το δούμε μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Advertisement

IMG-4506-chariatis-640 a