Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απολύσεις στην Tesla

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απολύσεις στην Tesla

ΝΕΑ

Απολύσεις στην Tesla

ΝΕΑ

Οι προσπάθειες για οικονομική «ισορροπία» της Tesla, όπως ήταν αναμενόμενο έφτασαν και στην μείωση του προσωπικού. Η αποκάλυψη από τον ίδιο τον Elon Musk πως το προσωπικό θα μειωθεί κατά 9%, ήταν ένα σοκ για όσους παρακολουθούν την πορεία της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Για να δικαιολογήσει την κατάσταση, ο Elon Musk αναφέρεται στο γεγονός ως μια «οργανωτική αναδιάρθρωση» μέσω της οποίας θα μειωθεί το λειτουργικό κόστος της εταιρείας και θα επανέλθει η κερδοφορία. Αν και όπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές, η εταιρεία δεν είχε ποτέ την κερδοφορία που θα της επέτρεπε οικονομικά «ανοίγματα», με την κίνηση αυτή ο Musk υποστηρίζει πως θα υπάρχουν μεσοπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

tesla_model_y-boi-530

Για το προσωπικό που θα χάσει τη δουλειά του, ο Musk ανέφερε ξεκάθαρα πως όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στην οικονομική τακτοποίηση θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. Είναι ωστόσο ανησυχητικό το ότι οι αναζητήσεις για οικονομική βελτίωση της εταιρείας, έχουν φτάσει στις απολύσεις προσωπικού και όχι στην παραγωγική διαδικασία που δυνητικά θα έφερνε μεγαλύτερη κερδοφορία.