Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απόλυτα επιτυχημένη η παρθενική πτήση του Honda Jet

Ελλάδα 3:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απόλυτα επιτυχημένη η παρθενική πτήση του Honda Jet

ΝΕΑ

Απόλυτα επιτυχημένη η παρθενική πτήση του Honda Jet

ΝΕΑ

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η Honda κατασκευάζει σχεδόν τα πάντα. Από χορτοκοπτικά με επιδόσεις supercar έως και υπερπολυτελή τζετ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ουσιαστικά, το Honda Jet είναι το πρώτο τζετ παραγωγής της ιαπωνικής εταιρίας και πρόσφατα έκανε την πρώτη του πτήση στον αέρα διάρκειας 84 min. Η απογείωση έγινε από το διεθνές αεροδρόμιο Piedmont Triad στην Βόρεια Καρολίνα με το Honda Jet να δοκιμάζεται για πρώτη φορά στους αιθέρες πετώντας στα 15.500 πόδια με μέγιστη ταχύτητα έως 348 knots (645 km/h). Το τζετ διαθέτει δύο turbofan κινητήρες που προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα στα 420 knots (778 km/h), ενώ το μέγιστο ύψος που μπορεί να φτάσει είναι στα 43.000 πόδια.

Advertisement
Advertisement

Στην διάρκεια της πτήσης το πλήρωμα και οι ειδικοί δοκίμασαν και στην πράξη τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του αεροσκάφους, την σταθερότητα του αεροσκάφους, την συμπεριφορά με μικρούς ελιγμούς και διάφορα άλλα ώστε να διαπιστωθεί πως πρόκειται για ένα από τα ασφαλέστερα τζετ που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. «Πρόκειται για το ταχύτερο, πιο ήσυχο και αποδοτικότερο τζετ στην κλάση του» διατείνεται η Honda και παρόλο που ακόμη δεν έχει δοθεί «έγκριση τύπου» , η Honda έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει διάφορα επιπλέον τζετ ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην αναμενόμενα ισχυρή ζήτηση.