Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκτήστε το αγωνιστικό Nissan του Tom Cruise (+video)

Ελλάδα 20:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκτήστε το αγωνιστικό Nissan του Tom Cruise (+video)

ΝΕΑ

Αποκτήστε το αγωνιστικό Nissan του Tom Cruise (+video)

ΝΕΑ

Αν θέλετε να νοιώθετε σαν τον Maverick στο Top Gun (αλλά με σπορ αυτοκίνητο) και ο Tom Cruise είναι ο ηθοποιός που θαυμάζετε τότε το Nissan 300ZX του 1984 είναι για εσάς.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το αγωνιστικό αυτοκίνητο, οδήγησε ο ίδιος ο Tom Cruise για μία χρονιά.

Το εντυπωσιακό Nissan 300ZX δημιουργήθηκε για τις διοργανώσεις της κατηγορίας SSA Class από τη Newman/Sharp Racing. Η ομάδα της οποίας διευθυντής ήταν ο Paul Newman και ο Bob Sharp διεκδίκησε το Εθνικό Πρωτάθλημα Sports Car Club of America το 1986. Την επόμενη χρονιά… στρατολόγησε δύο νέους οδηγούς τους: Bob Sharp και τον Tom Cruise.

Όπως καταλαβαίνετε, οι συμμετοχές των δύο ήταν καθαρά για λόγους δημοσιότητας.

Advertisement
Advertisement

Το Nissan 300ZX έχει μπει προς πώληση στο διαδικτυακό site δημοπρασιών «Bring a Trailer». Το αυτοκίνητο έχει αναπαλαιωθεί το 2006 και βάφτηκε ξανά στα αγωνιστικά χρώματα της ομάδας. Εκτός από το roll-bar, το αυτοκίνητο διαθέτει αγωνιστική ανάρτηση Nismo και αμορτισέρ Tokico. Φορά σετ ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών με ελαστικά Road King Grenadier SE 205/65.

Το 300ZX κινείται από ένα εξακύλινδρο (V6) 3,0 λίτρων που διαθέτει aftermarket ECU, νέους εκκεντροφόρους, σύστημα ανάφλεξης HKS, εξάτμιση από ανοξείδωτο χάλυβα, κεφαλές και ελαφρύ σφόνδυλο και αγωνιστικό συμπλέκτη. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Advertisement

Στην καμπίνα βρίσκονται σπορ καθίσματα αλλά και στερεοφωνικό με… κασετόφωνο. Το αυτοκίνητο έχει πάνω από 8.000 χλμ και υψηλότερη προσφορά ως τώρα, που έχει δοθεί είναι στα 20.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To νέο Z της Nissan
Αναδρομή στα επετειακά μοντέλα της σειράς Z από τη Nissan
Nissan 300ZX: Σε πώληση ένα σπάνιο μοντέλο

Advertisement