Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Οδηγούμε όλες τις νέες Maserati

Ελλάδα 0:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Οδηγούμε όλες τις νέες Maserati

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Οδηγούμε όλες τις νέες Maserati

ΝΕΑ

Βρεθήκαμε στη Γαλλία, προσκεκλημένοι της Maserati, όπου είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την ανανεωμένη γκάμα των μοντέλων της εταιρείας, όπως τις Ghibli, Quattroporte και Levante, μέσα από ένα διαφορετικό οπτικό πρίσμα, καθόλου συνηθισμένο από τις υπόλοιπες δημοσιογραφικές παρουσιάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό και άκρως ξεχωριστό.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΑΤΗΣ

Είναι τα τυχερά του επαγγέλματος. Να βρίσκεσαι στο Παρίσι ως ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που είχε την τύχη να οδηγήσει την πλήρη ανανεωμένη γκάμα της Maserati, όχι απλά σε μία από τις «συνηθισμένες» διαδρομές, αλλά σε ένα μοναδικής έμπνευσης road trip με αφετηρία το Παρίσι και τερματισμό στο Πριγκιπάτο του Μονακό, συνολικής απόστασης 1.040 km.

Advertisement
Advertisement

PHOTO-2018-10-06-11-57-47_2-chariatis-530

Πρώτη ημέρα λοιπόν, αφήνουμε πίσω μας την Πόλη του Φωτός και το πολυτελές ξενοδοχείο «The Peninsula», παρέα με την Quattroporte S Q4 των 430 ίππων. Η ναυαρχίδα της φίρμας από την Modena αποδείχθηκε το ιδανικό αυτοκίνητο για να καλύψουμε την απόσταση των 500 km μέχρι τη Λυών, όπου και διανυκτερεύσαμε. Ένα πραγματικό GT μοντέλο, με διάχυτη την αίσθηση της πολυτέλειας στο εσωτερικό, το οποίο με τη βοήθεια του twin-turbo V6 κινητήρα των 3,0 λίτρων και το εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων της ZF, ταξίδευε άνετα ακόμα και σε απαγορευμένες για τους γαλλικούς αυτοκινητοδρόμους ταχύτητες, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια χάρη στην τετρακίνηση, με τη συνοδεία της «άγριας» ηχητικής υπόκρουσης του μηχανικού συνόλου της. Στα μόλις 50 km του επαρχιακού δικτύου της χώρας ανακαλύψαμε τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης και το ιδανικό μοίρασμα του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες που φτάνει το 50:50. Μικρή στάση στο οινοποιείο Chateau de Pommard, στην επαρχία της Βουργουνδίας και μετά σειρά έχει η Ghibli.

PHOTO-2018-10-05-08-37-27-chariatis-640b

Advertisement

Το πεντάθυρο κουπέ δείχνει να του ταιριάζουν περισσότερο οι στενοί και γεμάτοι καμπές δρόμοι, χάρη στις μικρότερες διαστάσεις του αμαξώματος. Βαμμένη στο νέο χρώμα Rosso Potente, προκαλούσε τα βλέμματα περαστικών και λοιπών οδηγών, ενώ και εδώ ο ήχος της ήταν πραγματική απόλαυση, πάντα έχοντας επιλέξει τη ρύθμιση Sport.

PHOTO-2018-10-04-08-49-18_2-chariatis-640c

Advertisement

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη Levante, από την οποία οι άνθρωποι της Maserati περιμένουν πολλά. Και όχι άδικα, καθώς βλέπουν ότι η κατηγορία των SUV συνεχίζει να είναι μία από τις αγαπημένες των αγοραστών, ενώ ολοένα και περισσότεροι premium κατασκευαστές εισέρχονται με αξιώσεις και ελπίδες. Μάλιστα η Levante είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο στην ιστορία της Maserati. Παρά το βάρος που ξεπερνά τα 2.000 kg, το ιταλικό SUV περνά με απόλυτη επιτυχία το τεστ συμπεριφοράς στο δρόμο, ενώ τα καταφέρνει εξίσου καλά και στο χώμα. Ο V6 turbo των 430 ίππων (στην έκδοση S) δίνει επιτυχώς τα διαπιστευτήριά του, ενώ εξαιρετικά αποδείχθηκαν και τα εξαπίστονα φρένα της Brembo.

PHOTO-2018-10-06-11-57-49_2-chariatis-640a

Με ένα κεφάλι γεμάτο από μοναδικές εικόνες της γαλλικής επαρχίας και τον ήχο του twin-turbo κινητήρα να βουίζει ακόμα μέσα στα αυτιά μου φτάνω στον τελικό προορισμό, στον Ναυτικό Όμιλο του Μονακό, όπου με περίμενε ένα απολαυστικό ποτήρι λευκό κρασί Sauvignon Blanc.

Advertisement