Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Η απάντηση της Renault στο δημοσίευμα για τους ρύπους

Ελλάδα 13:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Η απάντηση της Renault στο δημοσίευμα για τους ρύπους

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Η απάντηση της Renault στο δημοσίευμα για τους ρύπους

ΝΕΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η γαλλική εταιρία, αλλά και τα δημοσιεύματα στο σύνολό τους, δεν υπάρχει αναφορά ότι η επιτροπή κατηγορεί τη Renault (διαβάστε εδώ τι είχε προηγηθεί). Αυτό όπως υποστηρίζει η ίδια, είναι εντελώς ανακριβές. Διαβάστε το γιατί…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το δημοσίευμα της Liberation απ’ όπου ξεκίνησε όλο το θέμα, βασίζεται σε μια φημολογούμενη διαρροή από το φάκελο της έρευνας -στον οποίο δεν έχει πρόσβαση κανείς ούτε η ίδια η Renault- που αναφέρει ότι η επιτροπή πιθανά να ζητήσει την περαιτέρω διερεύνηση και στη συνέχεια αν χρειαστεί την απαγγελία κατηγοριών προς τη Renault.

Η επίσημη θέση της Renault παραμένει σταθερή όπως και στο παρελθόν και συνοψίζεται στη δήλωση του Thierry Bollore, Chief Competitive Officer της Renault που ακολουθεί. Επίσης ο κ. Bollore σε συνέντευξη του στη Le Figaro απαντά με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα.

Advertisement
Advertisement

«Η Reanult δεν έχει χρησιμοποιήσει παράνομο λογισμικό ή άλλους τρόπους για να παραποιήσει στοιχεία. Όλα τα οχήματα της Renault έχουν ομολογκαριστεί και είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Η Renault θεωρεί ότι το σχετικό δημοσίευμα δεν είναι αντικειμενικό, ενώ αναφέρει στοιχεία τα οποία υποστηρίζει ότι προέρχονται από την έρευνα της DGCCRG. Το Group Renault δεν μπορεί να σχολιάσει την ακρίβεια και την αξιοπιστία των στοιχείων που αναφέρει το δημοσίευμα γιατί η έρευνα είναι απόρρητη και η ίδια η Renault δεν έχει πρόσβαση.

H Renault θα αποδείξει ότι είναι σύννομη με τους κανονισμούς, ενώ σε καμία περίπτωση τα οχήματα της δεν είναι εφοδιασμένα με συσκευές που σκοπό έχουν την παραποίηση των στοιχείων που αφορούν στις εκπομπές ρύπων.

Advertisement