Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικά υβριδικό το νέο Honda Jazz

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικά υβριδικό το νέο Honda Jazz

ΝΕΑ

Αποκλειστικά υβριδικό το νέο Honda Jazz

ΝΕΑ

Το σούπερ μίνι μοντέλο της Honda, το γνωστό μας Jazz, στην επόμενη γενιά του αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο Jazz, που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, τον προσεχή Οκτώβριο, θα αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο από την γκάμα των μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας που θα λανσάρεται μόνο ως υβριδικό, ακολουθώντας την υπόσχεσή της να έχει 100% ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025. Προς το παρόν το μόνο μοντέλο της που διαθέτει και υβριδική έκδοση είναι το νέο CR-V, που τουλάχιστον στη βρετανική αγορά σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Να αναφέρουμε επίσης, ότι μετά το υβριδικό Jazz σειρά έχει το Civic του 2021.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τα τεχνικά, το νέο Jazz ίσως να ακολουθήσει το παράδειγμα του CR-V Hybrid, συνδυάζοντας θερμικό κινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες και κιβώτιο CVT. Πάντως και δεδομένου τις πιο κόμπακτ διαστάσεις, αναμένεται μικρότερου κυβισμού κινητήρας και φυσικά μειωμένη ισχύ, πάντα σε σχέση με το CR-V. Επίσης το νέας γενιάς ιαπωνικό μοντέλο θα διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως το μεταξόνιο, ενώ θα βασίζεται σε μία εντελώς καινούργια πλατφόρμα.