Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκαλύπτουμε λεπτομερώς το ηλεκτρικό πλάνο της Audi

Ελλάδα 17:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλύπτουμε λεπτομερώς το ηλεκτρικό πλάνο της Audi

ΝΕΑ

Αποκαλύπτουμε λεπτομερώς το ηλεκτρικό πλάνο της Audi

ΝΕΑ

Η Audi έχει πέσει με τα μούτρα στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης στα μελλοντικά μοντέλα της. Μετά την πρόσφατη παρουσίαση του SUV e-tron, η εταιρεία εργάζεται ήδη σκληρά και με άλλα μοντέλα – δώδεκα συνολικά μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η επέκταση των EV θα περιλαμβάνει όλα τα τμήματα της αγοράς χρησιμοποιώντας τέσσερις πλατφόρμες για την κατασκευή αυτοκινήτων όλων των ειδών και μεγεθών. Σύντομα, κατά το προσεχές Los Angeles Auto Show, θα δούμε ένα νέο πρωτότυπο Audi e-tron GT, το οποίο θα έχει ως στόχο το Tesla Model S. Το αυτοκίνητο θα βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα με την ηλεκτρική τεχνολογία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Porsche, οπότε ίσως να πάρει μια εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση στα 800 V.

Εδώ είναι αυτά που γνωρίζουμε για τα σχέδια της Audi:

Advertisement
Advertisement

Audi e-tron (ήδη σε παραγωγή)
Το Audi e-tron Sportback (ντεμπούτο το 2019)
Μέχρι το 2025: 12 μοντέλα BEV και περίπου το ένα τρίτο των πωλήσεων με ηλεκτρικά μοντέλα.
Η γκάμα θα καλύπτει κάθε σχετικό τμήμα της αγοράς από τη συμπαγή έως την μεγάλη κατηγορία. Μια σειρά από μοντέλα με κλασικές διατάξεις αμαξώματος όπως τα Avant και Sportback θα είναι επίσης διαθέσιμα.

Πλατφόρμες:

Η τροποποιημένη πλατφόρμα της Audi για τα πρώτα BEV: Για Audi e-tron και e-tron Sportback
“Το Audi e-tron και το e-tron Sportback χρησιμοποιούν εξαρτήματα από τη διαμήκη πλατφόρμα της Audi. Αυτό και πολλές καινοτόμες τεχνολογίες κυρίως στον τομέα των συστημάτων κίνησης δημιουργούν ξεχωριστή οικογένεια προϊόντων e-SUV με ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης Quattro. Η γρήγορη φόρτιση με ισχύ έως 150 kW και η μεγάλη εμβέλεια που είναι κατάλληλη για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων είναι σημεία αναφοράς σε αυτή την κατηγορία”.

Advertisement

Δεύτερη πλατφόρμα με ηλεκτρικό υπόβαθρο: Αφορά το concept Audi e-tron GT

“Η Audi θα παρουσιάσει το πρώτο μέλος μιας άλλης ηλεκτρικής πλατφόρμας μέχρι τα τέλη του 2018: Το Audi e-tron GT, ένα εξαιρετικά δυναμικό κουπέ με ένα επίπεδο δάπεδο θα κάνει ντεμπούτο στο Auto Show του Λος Άντζελες. Η τεχνολογία σε αυτό το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Porsche. ο σχεδιασμός και ο χαρακτήρας του πρωτότυπου e-tron GT είναι γεμάτοι από αδιαμφισβήτητο DNA της Audi. ”

Advertisement

Premium Platform Electric (PPE): Αναπτύχθηκε από την Audi και την Porsche: Πολλαπλά μοντέλα στις κατηγορίες Β έως D

“Ένα άλλο κοινό έργο των τμημάτων ανάπτυξης της Audi και της Porsche είναι το Premium Platform Electric (PPE). Θα αποτελέσει τη βάση για πολλαπλές οικογένειες μοντέλων Audi με ηλεκτροκίνητη μονάδα που θα καλύπτει τα μεγάλα τμήματα B έως D της αγοράς. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του είναι ότι αναπτύχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρική κίνηση. Αυτό προσφέρει πλεονεκτήματα σε σχέση με το βάρος, τη συσκευασία και τις αναλογίες του αμαξώματος”.

Μοναδική πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης Volkswagen (MEB): Αφορά το τμήμα A της αγοράς

Advertisement

“Εταιρίες του ομίλου Volkswagen συνεργάζονται για την εξέλιξη της αρθρωτής πλατφόρμας (MEB), η οποία χρησιμεύει ως βάση για μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων της Audi, ιδιαίτερα στην κατηγορία Α. Ένα από αυτά αναπτύσσεται ειδικά για τις απαιτήσεις της Κίνας, της πιο σημαντικής αγοράς στον πλανήτη.

Peter Mertens, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνική Ανάπτυξη της AUDI AG:

“Το Audi e-tron είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα σημεία στην ιστορία της εταιρίας μας και το σήμα εκκίνησης για τη στρατηγική μας στην ηλεκτροκίνηση”. Συνολικά τέσσερις τεχνικές πλατφόρμες και οικογένειες προϊόντων αποτελούν προϋπόθεση για την προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων σε κάθε τμήμα από Α έως D. Η στενή συνεργασία μεταξύ της Τεχνικής Ανάπτυξης και των άλλων μαρκών του Ομίλου αξιοποιεί τις συνέργειες που απαιτούνται για μια ευρεία, παγκόσμια σειρά που προσφέρει επίσης τις βέλτιστες προοπτικές οικονομικής επιτυχίας.