Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας πιο ισχυρής BMW M340i

Ελλάδα 6:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη της νέας πιο ισχυρής BMW M340i

ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας πιο ισχυρής BMW M340i

ΝΕΑ

Η BMW αποκάλυψε την πιο ισχυρή –προς το παρόν– εκδοχή της νέας γενιάς της Σειρά 3, με τη νέα M340i να ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στα τέλη του μήνα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα BMW M340i (και η τετρακίνητη έκδοσή της M340i xDrive) διαθέτει για την κίνησή της τον 3λιτρο TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης της BMW, ο οποίος αποδίδει 382 άλογα ισχύος και 500 Nm ροπής. Με βάση αυτά τα νούμερα η M340i είναι και η ισχυρότερη εκτός της M3, BMW Σειρά 3 στην ιστορία.

Το κιβώτιο της νέας M340i είναι το 8τάχυτο Steptronic Sport που διαθέτει και λειτουργία Launch Control, βοηθώντας τη νέα έκδοση της BMW Σειρά 3 να κάνει το 0-100 km/h σε μόνο 4,4 δευτερόλεπτα (τελική ταχύτητα 250 km/h).

M340i (3)

Advertisement
Advertisement

Αρκετά «καυτά» αναμένονται και τα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, αφού η BMW έχει φροντίσει να μοιράσει το βάρος εμπρός-πίσω κοντά στο τέλειο 50:50, ενώ έχει τοποθετήσει και ένα M Sport μπλοκέ διαφορικό, μαζί με την M Sport ανάρτηση και μεγαλύτερους δίσκους φρένων εμπρός-πίσω.

Παράλληλα, δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε και κάποια σημαντικά δομικά στοιχεία όπως είναι η κατά 25% καλύτερη ακαμψία από πριν, το μειωμένο κατά έως και 55 κιλά βάρος, αλλά και το χαμηλότερο κέντρο βάρους του αυτοκινήτου.

Με σπορτίφ βελτιώσεις έρχεται τέλος και το αμάξωμα της M340i, ενώ και στο εσωτερικό δεν λείπουν στοιχεία που τονίζουν τη διαφορετικότητα της έκδοσης (πιο σπορ καθίσματα, αλουμινένιες επενδύσεις, M Sport τιμόνι κ.ο.κ.).

Advertisement

M340i (2)