Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο KIA Soul

Ελλάδα 12:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το νέο KIA Soul

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο KIA Soul

ΝΕΑ

Μετά από περίπου πέντε χρόνια στην αγορά, η δεύτερη γενιά KIA Soul είναι έτοιμη να αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Διατηρώντας τα στοιχεία που το έχρισαν δημοφιλές, το νέο μοντέλο υιοθετεί ένα ιδιόμορφο σχεδιασμό προκειμένου το boxy crossover να αποκτήσει μια πιο επιβλητική στάση.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Προχωρώντας στο προφίλ, η εταιρία επιλέγει κυματοειδής οροφή προσδίδοντας παράλληλα πιο κομψό γραφικό για το λογότυπο. Πίσω έχει σχεδιαστεί έτσι για να μοιάζει με τα φτερά ενός αεροπλάνου, ενώ τα κατακόρυφα φώτα διατηρούνται. Η νέα γενιά θα προσφέρεται σε GT-Line και X-Line. Όσον αφορά το μέγεθος, το νέο Soul διατηρεί το πλάτος και το ύψος του προκάτοχου του, ενώ παράλληλα κερδίζει σχεδόν 5,6 mm σε μήκος (4.19 mm). Και το μεταξόνιο αυξήθηκε φθάνοντας τώρα τα 2,6 m, 3 cm περισσότερα από ότι πριν. Ενώ ο χώρος για τους εμπρός επιβάτες μεγάλωσε ελαφρώς, αντίθετα, ο χώρος των πίσω επιβατών μειώθηκε έστω και ελάχιστα. Το πίσω ύψος μαζί με το χώρο των ώμων για τους εμπρός και πίσω επιβάτες παρέμεινε αμετάβλητο.

KIA-soul-gt-line-2020-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό, θα βρείτε είτε ένα βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων με ιπποδύναμη 147 ίππους και ή έναν υπερτροφοδοτούμενο 1,6 λίτρων επίσης βενζίνης με ονομαστική ισχύ 201 ίππους. Ο πρώτος συνδυάζεται με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή προαιρετικά με αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, ενώ ο κινητήρας turbo συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Η KIA υπόσχεται ότι η ολοκαίνουργια πλατφόρμα φέρνει ευχάριστα νέα όσον αφορά το χειρισμό και την άνεση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα επίπεδα θορύβου, κραδασμών και τραχύτητας (NVH). Στα πιο ακριβά μοντέλα, το εσωτερικό εξοπλίζεται με οθόνη αφής 10,25 ιντσών στο σύστημα ψυχαγωγίας, συνοδευόμενο από την ενσωμάτωση των Android Auto και Apple CarPlay. Υπάρχει επίσης ένα head up display 8 ιντσών αλλά και ένα ηχοσύστημα Harman Kardon με 10 ηχεία που αντλούν 640 watts, δύο φορές περισσότερο από ότι διέθετε το προηγούμενο Soul.

Το ανανεωμένο Soul θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2019, όταν δηλαδή η KIA θα κυκλοφορήσει και το Soul EV με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

KIA-soul-gt-line-2020-tsiro-640