Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκαλύψεις για τη νέα BMW Σειρά 1

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλύψεις για τη νέα BMW Σειρά 1

ΝΕΑ

Αποκαλύψεις για τη νέα BMW Σειρά 1

ΝΕΑ

Η BMW βάζει τις τελευταίες πινελιές στην νέα Σειρά 1 που αναμένεται φέτος, μετά το καλοκαίρι, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Καθώς πλησιάζουμε την ώρα της πρεμιέρας η BMW αποκαλύπτει επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με το εντελώς νέο hatchback της, μαζί με φωτογραφίες από την τελική φάση δοκιμών στο κέντρο εξέλιξης στο Miramas της νότιας Γαλλίας.

Το έντονο καμουφλάζ δεν επιτρέπει την παρατήρηση πολλών λεπτομερειών όμως φαίνεται πως το νέο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερα «νεφρά» στη μάσκα καθώς και αρκετές καμπύλες. Πάντως σε ότι αφορά την ουσία η BMW τονίζει πως η νέα Σειρά 1 θα θέτει καινούργια στάνταρ στην premium compact κατηγορία σε οδηγικό επίπεδο και ταυτόχρονα θα κάνει σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της χωροταξικής διαμόρφωσης. Χαρακτηριστικά, ο χώρος για το κεφάλι και τα πόδια των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 19 και 33 χιλιοστά αντίστοιχα ενώ ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 20 λίτρα. Η αναβάθμιση των διαθέσιμων χώρων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή της μετάδοσης από τους πίσω στους εμπρός τροχούς. Ίσως αυτή η απόφαση να στεναχωρήσει τους παραδοσιακούς οπαδούς της BMW αλλά σύμφωνα με την ίδια θα επιτρέψει την δημιουργία ενός άκρως ενδιαφέροντος οδηγικά συνόλου και επιπλέον θα προσφέρει στη Σειρά 1 και την επιλογή της τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την οδηγική πιστότητα η Σειρά 1 θα ωφεληθεί από την σχετική τεχνολογία που υπάρχει στην i3 και θα είναι το πρώτο μοντέλο της BMW με θερμικό κινητήρα που θα χρησιμοποιεί το σύστημα ARB το οποίο ελέγχει μέσω ειδικού ενεργοποιητή την πρόσφυση και το γλίστρημα των κινητήριων τροχών ελαχιστοποιώντας έτσι την τάση για υποστροφή. Επιπλέον η Σειρά 1 θα διαθέτει σύστημα βελτίωσης της δυναμικής συμπεριφοράς με κατάλληλη επενέργεια των φρένων ενώ φυσικά σημαντικό ρόλο θα παίξει και η αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου.

Σε επίπεδο κινητήρων είναι πολύ πιθανό να δούμε αντίστοιχα σύνολα που βρίσκουμε στην γκάμα της Mini ενώ η εταιρία έχει επιβεβαιώσει την έκδοση Μ135i xDrive η οποία θα είναι τετρακίνητη και θα έχει δίλιτρο κινητήρα 306 ίππων προσφέροντας έναν άμεσο αντίπαλο της Mercedes-AMG A35.