Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Skoda Kamiq

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το νέο Skoda Kamiq

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Skoda Kamiq

ΝΕΑ

Η Skoda προχώρησε στην αποκάλυψη του Kamiq επεκτείνοντας έτσι και επίσημα την γκάμα των SUV της για τις ευρωπαϊκές αγορές με το νέο μοντέλο της εταιρίας να προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα Kodiaq και Karoq ως μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή.

Advertisement
Advertisement

 

Στο αισθητικό κομμάτι το Kamiq είμαι άμεσα αναγνωρίσιμο ως σύγχρονο Skoda και μις παρουσιάζει μια ιδιαίτερα κομψή εικόνα, ενώ το εμπρός μέρος διαφέρει σημαντικά από εκείνα των Kodiaq και Karoq παρουσιάζοντας μία σαφώς πιο δυναμική και μοντέρνα εικόνα. Οι σχεδιαστές τις Skoda τοποθέτησαν για πρώτη φορά σε μοντέλο τους τα φώτα θέσης ξεχωριστά και πάνω από τα κύρια φωτιστικά σώματα, τα οποία παίζουν και τον ρόλο των φλας.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος αυτός συνδυασμός κάνει το Kamiq να ξεχωρίζει από τα άλλα δύο SUV της εταιρίας προτάσσοντας την δική του έντονη προσωπικότητα και γοητεία και σε αυτό συνεισφέρει η σχεδίαση του πίσω μέρους με τις έντονες ακμές και τα κομψά φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Με μήκος 4.241 χλστ., πλάτος 1.793 και ύψος 1.531 χλστ. το Kamiq παρουσιάζεται μαζεμένο σε διαστάσεις δίνοντας ωστόσο έμφαση στους εσωτερικούς χώρους με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2.651 χλστ. Το ταμπλό προέρχεται εν πολλοίς από το Scala και αυτό σημαίνει καθαρές σύγχρονες γραμμές κεντρική οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας-πολυμέσων από 6,5 έως και 9,2 ίντσες αλλά και μεγάλη προαιρετική οθόνη πληροφοριών για τα μάτια του οδηγού με διαγώνιο 10,25 ίντσες.

Advertisement

Η Skoda αναφέρει πως ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών ανέρχεται στα 73 χλστ. την στιγμή που το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρα, τα οποία μπορούν να αυξηθούν στα 1.395 με την αναδίπλωση των καθισμάτων. Για εκείνους που θέλουν να μεταφέρουν μακριά αντικείμενα η εταιρία προσφέρει προαιρετικά και αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού για να μπορείτε να μεταφέρετε αντικείμενα με μήκος έως και 2.447 χλστ.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης για το Kamiq ξεκινά από έναν έναν τρικύλινδρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα ενός λίτρου που αποδίδει 95 ίππους (175 Nm ροπή) και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Ακολουθεί ο ίδιος κινητήρας με 115 ίππους, 200 Nm ροπής και εξάρι μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά με DSG κιβώτιο 7 σχέσεων.

Advertisement

Στην κορυφή βρίσκεται ο 4κύλινδρος turbo των 1,5 λίτρων και απόδοση 150 ίππους και 250 Nm ροπής και τις ίδιες επιλογές στα κιβώτια με το μοτέρ των 115 ίππων. Διαθέσιμη υπάρχει επίσης και έκδοση με κινητήρα πετρελαίου με χωρητικότητα 1,6 λίτρα και 115 ίππους και συνδυασμό με εξάρι μηχανικό κιβώτιο ή εφτάρι DSG. Η γκάμα των κινητήρων συμπληρώνεται από τον τρικύλινδρο 1.0 G-TEC που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς σε όλες τις εκδόσεις.

Στον τομέα της ασφάλειας το Kamiq έρχεται στάνταρ με τα συστήματα Front Assist και Lane Assist της Skoda, στα οποία περιλαμβάνονται το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης και προστασίας πεζού, ενώ προαιρετικά διατίθεται ενεργό cruise control. To τελευταίο λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα και σε συνδυασμό με το DSG κιβώτιο μπορεί ακόμη και να σταματήσει και να ξεκινήσει ξανά το Kamiq. Στα συστήματα ασφάλειας περιλαμβάνονται προαιρετικά έως και εννέα αερόσακοι, το σύστημα αναγνώρισης οχημάτων Side Assist και το Rear Traffic Alert.

Για την άνεση του οδηγού φροντίζει το προαιρετικό Park Assist που μπορεί να παρκάρει αυτόματα το Kamiq, το οποίο είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας σύμφωνα με την Skoda που φέρει τεχνολογία προστασίας των θυρών του στον έξτρα εξοπλισμό.