Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Ford Mustang Mach 1 (+video)

Ελλάδα 22:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Ford Mustang Mach 1 (+video)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Ford Mustang Mach 1 (+video)

ΝΕΑ

Το εμβληματικό Mustang θα κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη, με 480 ίππους και DNA (οπτικά χαρακτηριστικά και κάποια μηχανικά μέρη) από την Shelby.

Advertisement
Advertisement

 

Το 2004 ήταν η τελευταία φορά που το έμβλημα «Mach 1» κοσμούσε τα φτερά ενός νέου Ford Mustang και έμεινε εκεί μόνο για δύο χρόνια,(2003-2004). Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για την γκάμα του σημαντικού μοντέλου, που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Τώρα, το… υπερηχητικό (στο όνομα) Mustang επιστρέφει για λίγα μοντέλα και φέρνει λίγο από DNA των Shelby με ένα τροποποιημένο V8 5.000 κ.εκ. κάτω από το καπό με τις ρίγες του.

Advertisement
Advertisement

Η Ford με αυτήν την ενέργεια αξιοποιεί την ιστορία της στο νέο της μοντέλο με αυτή την έκδοση με τα ρετρό στοιχεία. Τα γραφικά και οι λωρίδες αποτείνουν ένα φόρο τιμής στο αρχικό μοντέλο του 1969, όπως και οι στρογγυλοί αεραγωγοί στη «μάσκα». Στο παλαιότερο μοντέλο θα βρείτε φωτιστικά σώματα εκεί, αλλά στο καινούργιο Mach 1, είναι λειτουργικές εισαγωγές αέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει η περίφημη εισαγωγή «Shaker» στο καπό.

Advertisement

Η Ford, στην παρουσίαση του μοντέλου, υπενθύμισε ότι δεν είχαν όλα τα «Mach 1» Shaker hood. Όσο αφορά την απόδοση ο 5.0-λίτρος V8 αποδίδει 480 ίππους (όπως το μοτέρ της έκδοσης Bullitt). Σε αντίθεση με το Bullitt, ωστόσο, θα μπορείτε να αποκτήσετε το Mach 1 με αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων. Το Mach1 θα είναι διαθέσιμο με ένα νέο εξατάχυτο κιβώτιο της Tremec (ίδιο με αυτό του Shelby GT350) ενώ και το σύστημα εξάτμισης είναι από το ίδιο μοντέλο. Από το Shelby GT500 προέρχεται το ψυγείο του πίσω διαφορικού αλλά και τα υποπλαίσια της ανάρτησης.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αμερικανικής εταιρίας: Το Mach 1 είναι μία γέφυρα μεταξύ των μοντέλων GT και Shelby, κάτι δηλαδή με έναν πανίσχυρο κινητήρα και έξυπνο χειρισμό στις στροφές. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο προϊόν, με πωλήσεις σε σχεδόν 50 χώρες.

Advertisement

Το νέο Mach 1 δεν είναι μόνο ένα Bullitt με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κομμάτια από τα Shelby και μερικά αυτοκόλλητα.  Έτσι, το Mach 1 έχει ξεχωριστή εμφάνιση, με χαμηλό εμπρός μέρος και «μάσκα». Διατίθεται επίσης ένα μοντέρνο σετ από τους κλασικούς τροχούς Mach 1 Magnum 500 με πέντε ακτίνες. Το πτερύγιο του GT500 αλλά και το διακριτικό πτερύγιο «Gurney» θα εξοπλίζουν το μοντέλο, μαζί με μια σειρά από εμβλήματα, γυαλιστερές, μαγνητικές ρίγες και πορτοκαλί χρώμα στις δαγκάνες των δισκοφρένων της Brembo.

Στο εσωτερικό, θα βρείτε μια νέα οθόνη για το ταμπλό οργάνων, νέες πλάκες μαρσπιέ και μια πλάκα με τον αριθμό πλαισίου. Τα καθίσματα Recaro θα είναι διαθέσιμα. Οι τιμές και οι αριθμοί παραγωγής είναι επίσης άγνωστοι, αν και λένε ότι το Mach 1 θα είναι «σχετικά περιορισμένης παραγωγής».

Advertisement