Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Ford Focus ST των 280 ίππων

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το Ford Focus ST των 280 ίππων

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Ford Focus ST των 280 ίππων

ΝΕΑ

Εν αναμονή της κορυφαίας RS έκδοσης, η Ford μας παρουσιάζει το hot Focus ST με 190 & 280 ίππους.

Advertisement
Advertisement

 

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων γενιών, το άρτι αφιχθέν Focus εντάσσει στη γκάμα του και την ST έκδοση, τόσο στην 5θυρη όσο και στην estate εκδοχή του. Κάτω από το καπό συναντούμε τον γνωστό 2,3 EcoBoost με απόδοση 280 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. & 420 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 3.000 σ.α.λ. (η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από αλλαγές για τη βελτίωση της απόδοσης). Ταυτόχρονα η Ford υπόσχεται επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να μην ανακοινώνεται προς το παρόν.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση ST είναι διαθέσιμη και με ντίζελ μοτέρ 2 λίτρων και ισχύ 190 ίππων & 400 Nm ροπής (τα 360 Nm είναι διαθέσιμα από τις 1.500 σ.α.λ.). Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και προαιρετικά ο 2,3 EcoBoost μπορεί να εφοδιαστεί με 7άρι αυτόματο. Επίσης, στην περίπτωση του χειροκίνητου κιβωτίου, μπορεί κάποιος να επιλέξει το πακέτο Performance, όπου μεταξύ άλλων προσφέρει τη λειτουργία rev-matching για αποδοτικότερα κατεβάσματα ταχύτητας & launch control.

Για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του ισχυρού Focus, η Ford έχει τοποθετήσει ένα ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό της Borg Warner. Ταυτόχρονα η ανάρτηση είναι χαμηλότερη κατά 10 χλστ. -συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις- περιλαμβάνοντας σκληρότερα αμορτισέρ.

Advertisement

Σε επίπεδο εμφάνισης τώρα, το Focus ST φέρει μεγαλύτερους τροχούς, κυψελωτή μάσκα, διπλές απολήξεις στο πίσω μέρος και πιο μυώδεις προφυλακτήρες. Την σπορτίφ εικόνα ενισχύουν και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Μικρές στιλιστικές αλλαγές βρίσκουμε και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα της Recaro. H διάθεση του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει το Καλοκαίρι.

Advertisement