Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για τη νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupe

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupe

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για τη νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupe

ΝΕΑ

Η γκάμα της Σειράς 8 της BMW μεγαλώνει. Παρουσιάστηκε επισήμως η νέα Gran Coupe εκδοχή του μοντέλου, που στην κορυφαία μέχρι στιγμής έκδοση αποδίδει 530 ίππους.

Advertisement
Advertisement

 

Από τις πρώτες εικόνες, το αυτοκίνητο δείχνει σημαντικά πιο όμορφο και πιο ισορροπημένο αισθητικά σε σχέση με την αντίστοιχη Gran Coupe της Σειράς 6. Η διαφορά που προκύπτει από τη σχεδίαση με την οροφή να είναι ψηλότερα και το εμπρός παρμπρίζ πιο κάθετο, δίνει άλλο «αέρα» στο μεγάλο μοντέλο της BMW. Σε σχέση με την  Coupe Σειρά 8, η Gran Coupe είναι 228,6 χιλιοστά μεγαλύτερη σε μήκος, 30,5 χιλιοστά σε πλάτος και έχει 55,9 χιλιοστά παραπάνω ύψος. Μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο κατά 200,7 χιλιοστά και κάπως έτσι προκύπτει περισσότερος χώρος για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι έχουν ταυτόχρονα και πολύ καλύτερα σε μέγεθος και στήριξη καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου θα είναι και η μονοκόμματη γυάλινη οροφή, αν και στην κορυφαία έκδοση M850i xDrive Gran Coupe αντί αυτής, θα υπάρχει προαιρετικά, επιλογή οροφής από ανθρακόνημα. Για να επιστρέψουμε όμως στους χώρους που θα προσφέρει η νέα Σειρά 8 Gran Coupe, η BMW κάνει λόγο 86,4 χιλιοστά επιπλέον για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, ενώ για τα πόδια τους προκύπτει επιπλέον χώρος κατά 180,3 χιλιοστά. Μεγαλύτερος κατά 195,5 χιλιοστά είναι και ο διαθέσιμος χώρος για τις πλάτες των πίσω, ενώ και ο χώρος για τις αποσκευές, έχει κερδίσει σχεδόν 20 λίτρα (19,8) σε σχέση με την Σειρά 8 Coupe.

Advertisement

Πλήρες εξοπλισμού, το νέο μοντέλο θα έχει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και δύο οθόνες στο ταμπλό, 12,3 ίντσες (πίνακας οργάνων) και 10,25 ίντσες (κεντρικός έλεγχος infotainment). Για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των επιβατών, το Gran Coupe προσφέρει σημείο ασύρματης φόρτισης για τα smartphones και ένα εξαιρετικής απόδοσης ηχοσύστημα της Harmann Kardon με 16 ηχεία διασκορπισμένα στην καμπίνα. Στο λανσάρισμα, το μοντέλο θα προσφερθεί με μια σειρά κινητήρων για να προσφέρει κάποιες επιλογές στους ενδιαφερόμενους.

Advertisement

Ο 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά TwinPower Turbo, με απόδοση 340 ίππους θα είναι η μια από τις επιλογές και θα συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση. Σε αυτή την έκδοση η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα, ενώ τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,9 δευτερόλεπτα. Για τους φίλους των diesel κινητήρων, το μοντέλο θα διατεθεί από την αρχή με τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά που αποδίδει 320 ίππους (και 680 Nm ροπής), με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και την τετρακίνηση να είναι μέρος του βασικού πακέτου. Και εδώ η τελική περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, ενώ τα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι υπόθεση 5,1 δευτερολέπτων.

Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου τουλάχιστον στην αρχή της εμπορικής του πορείας, θα είναι αυτή με τον V8 TwinPower Turbo κινητήρα των 4,4 λίτρων που αποδίδει 530 ίππους και 730 Nm ροπής. Στην περίπτωση αυτή, το 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 3,9 δευτερολέπτων, ενώ –όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις- η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement