Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη NewsAuto: Έρχεται το Audi Q2

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη NewsAuto: Έρχεται το Audi Q2

ΝΕΑ

Αποκάλυψη NewsAuto: Έρχεται το Audi Q2

ΝΕΑ

Σχεδόν έτοιμο έχει τον αντίπαλο του Mini CrossCountry η Audi. Το μικρό crossover, θα βασιστεί στο πλαίσιο του Α1 και θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2014 ως πρωτότυπο στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Το Audi Q2 (όπως πιθανότητα θα ονομάζεται), θα έχει μήκος σχεδόν 4,2 m και θέσεις για 2+2 επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τους γνώριμους κινητήρες TSi (1.2 και 1.4 lt) θα διαθέτει και ένα νέο compact plug-in υβριδικό σύστημα, στην τετρακίνητη έκδοση του.
Αυτό θα αποτελείται από ένα νέο τρικύλινδρο 1.5lt μηχανικό σύνολο, απόδοσης 130 PS και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος θα είναι στους 180 PS, με τα πρώτα 100 km/h να επιτυγχάνονται σε περίπου 9,0 sec.

Η τελική ταχύτητα του πρωτότυπου crossover είναι 182 km/h, ενώ n μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία 86 km.Σημειώστε δε, πως ο συγκεκριμένος βενζινοκινητήρας θα είναι ουσιαστικά ο αντίπαλος του επερχόμενου κινητήρα της BMW και θα εξοπλίσει προοδευτικά και τα υπόλοιπα μικρά μοντέλα της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες maw στο υβριδικό Q2 -το οποίο θα έχει πολύ υψηλότερη τιμή από το συμβατικό- θα γίνει χρήση ελαφρών υλικών, όπως το αλουμίνιο, το πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα CFRP και ενισχυμένο με γυαλί GFRP, που έχουν ως αποτέλεσμα το βάρος του μαζί με την μπαταρία ιόντων λιθίου να είναι κάτω από τα 1.400 kg.
Οταν το Q2 κινείται με ταχύτητες έως 55 km/h θα χρησιμοποιείται μόνο ο ισχυρότερος δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος θα λαμβάνει ενέργεια από την μπαταρία. Οταν αδειάσει η μπαταρία, ή όταν απαιτηθεί περισσότερη ισχύς ή τετρακίνηση, θα μπαίνει στο… παιχνίδι ο βενζινοκινητήρας και το πρώτο ηλεκτρικό μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 site για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, το NewsAuto.gr…

zp8497586rq