Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκαλύφθηκε το πρωτότυπο Ford Bronco R

Ελλάδα 5:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλύφθηκε το πρωτότυπο Ford Bronco R

ΝΕΑ

Αποκαλύφθηκε το πρωτότυπο Ford Bronco R

ΝΕΑ

Η Ford μας έδωσε τελευταία την ευκαιρία να πάρουμε μια εμπεριστατωμένη ματιά για το νέο Bronco του 2021, αποκαλύπτοντας μάλιστα το ολοκαίνουργιο πρωτότυπο με τον χαρακτηριστικό κωδικό “Bronco R”, κυρίως για αγωνιστική χρήση.

Advertisement
Advertisement

 

Σχεδιασμένο για να γιορτάσει την 50η επέτειο της νίκης του Rod Hall στο Baja 1000, το Bronco R υποδεικνύει το επερχόμενο μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη. Το πρωτότυπο εξελίχθηκε από τη Ford Performance σε συνεργασία με την Geiser Bros Design and Development καθώς και τον πρωταθλητή Baja 1000 Trophy Truck Cameron Steele. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αποδίδει φόρο τιμής στο Bronco πρώτης γενιάς καθώς και στον επικρατέστερο ανταγωνιστή του, το Jeep Wrangler. Το πρωτότυπο διαθέτει εμπρός ένα ανοιχτό ρύγχος το οποίο μάλιστα υιοθετεί μια χαρακτηριστική μάσκα. Το τελευταίο στοιχείο πιθανόν να αντικατοπτρίζει την έκδοση παραγωγής, ωστόσο, τα βοηθητικά φώτα LED προορίζονται προφανώς για το αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Προχωρώντας προς τα πίσω, μπορούμε να δούμε την ιδιότυπη πλάτη του αμαξώματος με τις έντονες φλόγες. Το πρωτότυπο είναι επίσης ένα coupe που διαθέτει μεγάλα παράθυρα και μια σχετικά επίπεδη οροφή. Το σύνθετο σώμα προδιαγράφει το σχήμα του μοντέλου παραγωγής, ενώ, το SUV έχει επίσης εξοπλιστεί με καπό και οροφή. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση με διαδρομή 356 mm και μια αντίστοιχη πίσω πέντε συνδέσμων (457 mm). Το μοντέλο έχει επίσης ειδικά ρυθμισμένα αμορτισέρ της Fox όπως επίσης και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών που τοποθετούνται σε ελαστικά 37 ιντσών BFGoodrich.

Advertisement
Advertisement

Η Ford επιβεβαίωσε το πρωτότυπο το οποίο θα υποστηρίξει μετά και το μοντέλο παραγωγής. Η πλατφόρμα του χρησιμοποιείται και στο Ranger με τη Ford να σημειώνει πως το πρωτότυπο θα αγωνιστεί στο φετινό Baja 1000 όπου μπορούν εκεί να δοκιμάσουν την ανθεκτικότητα και την ικανότητά του. Η εταιρία ήταν συνεπής με τις προδιαγραφές απόδοσης, αλλά ο υπεύθυνος αγώνων της Ford Performance, Brian Novak, δήλωσε: “Ακόμα και τα δυο τούρμπο του EcoBoost είναι αντιπροσωπευτικά του τι θα προσφέρει το Bronco”.

Αυτό είναι ενδιαφέρον, καθώς οι εικασίες υποδηλώνουν ότι το μοντέλο παραγωγής θα έχει έναν 4κύλινδρο EcoBoost 2,3 λίτρων με περίπου 274 PS και ροπή στρέψης 420 Nm. Ωστόσο, αυτός ο κινητήρας χρησιμοποιεί μόνο ένα turbo και η δήλωση του Novak υποδηλώνει ότι το μοντέλο παραγωγής θα έχει μονάδα twin-turbo. Η Ford προσφέρει μια σειρά από κινητήρες EcoBoost twin-turbo στο F-150, συμπεριλαμβανομένου ενός V6 2,7 λίτρων ο οποίος παράγει 330 PS και ροπή 542 Nm. Το φορτηγό μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο με έναν EcoBoost V6 3,5 λίτρων που αποδίδει 380 PS (456 PS στο Raptor).